Menu
 

Trešdiena, 17 Novembris 2021

Aptauja Ogrē. Vai jums ir svētku sajūta pirms valsts dzimšanas dienas?

1918.gada 18.novembrī Latvijas Tautas padome paziņoja, ka suverēnā valsts vara Latvijā ir pārgājusi tās rokās un ka Latvija ir patstāvīga, neatkarīga un demokrātiska republika. Bermontiādes laikā 1919. gada 18. novembrī notika Latvijas valsts pasludināšanas pirmās gadadienas svinēšana, un kopš neatkarības atgūšanas šie svētki allaž tiek gaidīti ar  īpašām sajūtām.

Lasīt vairāk...

Aptauja: katrs trešais Latvijas iedzīvotājs valsts svētkos gatavos īpašu svētku maltīti

Trešā daļa jeb 32% Latvijas iedzīvotāju par godu 18. novembrim gatavos īpašu svētku maltīti, liecina lielveikalu tīkla “Rimi” rīkotā aptauja. Lielākā daļa jeb 19% aptaujāto gatavos ēdienus, kas kļuvuši par ģimenes tradīciju, savukārt 6% izmēģinās jaunas receptes un cels galdā jaunus ēdienus. Turpretī 8% svētku maltīti gatavos tikai no Latvijā audzētiem vai ražotiem produktiem.

Lasīt vairāk...

NVD par medicīniskās palīdzības saņemšanas iespējām valsts svētku brīvdienās

Medicīniska rakstura padomus vienkāršu saslimšanu gadījumos visu diennakti varēs saņemt, zvanot uz valsts organizēto Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001. Iedzīvotāji tiek aicināti sazināties ar tālruņa speciālistiem arī gadījumos, kad ir šaubas, vai palīdzība nepieciešama steidzamā kārtā vai arī to var saņemt pēc brīvdienām, vēršoties sava ģimenes ārsta praksē.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 87% iedzīvotāju atzīst, ka pandēmijas laikā ir samazinājusies cieņa citam pret citu

Lielākā daļa jeb 87% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka pandēmijas laikā ir samazinājusies cieņa citam pret citu, liecina mobilo sakaru operatora “Tele2” sociālās kampaņas #DariNevisNaido ietvaros veiktā aptauja. Kā galvenos iemeslus cieņas un cilvēcīguma trūkumam iedzīvotāji min nogurumu no pandēmijas (74%) un dusmas par esošo situāciju valstī (60%).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.