Menu
 

Piektdiena, 05 Marts 2021

VARAM pieprasa Garkalnes novada pašvaldībai paskaidrojumus par informatīvajā izdevumā publicēto rakstu un vēršas policijā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pieprasa paskaidrojumus no Garkalnes novada domes saistībā ar pašvaldības informatīvā izdevuma “Garkalnes Novada Vēstis” februāra numurā publicēto sabiedrisko attiecību speciālista Mārča Bauzes-Krastiņa rakstu, kurā ministrija saskata viltus ziņu izplatīšanu, kā arī oficiālajam pašvaldības izdevumam likumam neatbilstošas informācijas sniegšanu iedzīvotājiem.

Lasīt vairāk...

Pandēmijas ierobežojumu dēļ būtiski audzis vienreizlietojamo trauku un krūžu patēriņš

  • Publicēts Vide

Lai gan līdz ar valdības noteiktajiem ierobežojumiem, kas restorāniem un kafejnīcām liek strādāt līdzņemšanas režīmā, kopējais tirdzniecības apjoms ir būtiski krities, ievērojami palielinājies izlietoto vienreizlietojamo trauku apjoms. Piemēram, salīdzinot ar periodu pirms Covid-19 pandēmijas sākuma, cilvēku skaits, kuri kafiju bauda no pārstrādei nederīgajām papīra krūzēm, ir audzis par 20%, liecina kafijas tirdzniecības uzņēmuma “Es mīlu kafiju” apkopotā informācija.

Lasīt vairāk...

Latvijas kopražojuma filma "Dabiskā gaismā" ieguvusi Berlīnes kinofestivāla "Sudraba lāci"

Berlīnes starptautiskā kinofestivāla galvenā konkursa programmā iekļautā spēlfilma "Dabiskā gaismā", kura veidota kā kopražojums ar Latvijas filmu studiju "Mistrus Media", ieguvusi vienu no festivāla galvenajām balvām – ungāru režisors Denešs Naģs par savu debiju saņem "Sudraba lāci" kā labākais režisors. To 5.marta preses konferencē paziņoja festivāla žūrija.

Lasīt vairāk...

Siguldas un Rīgas vadība plāno sadarboties iedzīvotāju mobilitātes jautājumos

Piektdien Siguldā notika Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Edvarda Smiltēna un Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Uģa Mitrevica tikšanās. Tās laikā tika apspriestas Rīgas un Pierīgas pašvaldības apvienības “Rīgas metropole” aktualitātes, administratīvi teritoriālās reforma gaita, Eiropas struktūrfondu politika, kā arī Rīgas un Siguldas aktuālie sadarbības virzieni.

Lasīt vairāk...

Siguldas novada izglītības iestādēs īsteno garīgās veselības veicināšanas programmu

Latvijas Universitāte sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību šajā mācību gadā izglītības iestādēs uzsākusi programmu “Garīgās veselības veicināšana skolās”. Vispirms programma tiek īstenota pirmsskolas izglītības iestādēs ”Pasaciņa”, “Ābelīte”, “Tornīši” un Siguldas pilsētas vidusskolas, Siguldas 1. pamatskolas, Laurenču sākumskolas, Siguldas Valsts ģimnāzijas atsevišķās vecuma grupās. Šajā darbā ir iesaistījušās arī Mālpils novada vidusskola un Krimuldas vidusskola.

Lasīt vairāk...

Valsts robežsardzes kinologi privātmājā Ropažu novadā atrod divus kilogramus marihuānas

Trešdien Valsts robežsardzes Rīgas pārvaldes Robežkontroles un imigrācijas dienesta Kinoloģijas nodaļas inspektori kinologi kopā ar dienesta suņiem, sniedzot atbalstu Valsts policijas Rīgas Reģiona pārvaldes Salaspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonām, kādā privātmājā Ropažu novadā konstatēja ap diviem kilogramiem narkotisko vielu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.