Menu
 

Pirmdiena, 11 Novembris 2019

Aprites ekonomikas principu ieviešana iepirkumos – cīņa ar pieradumu (2.daļa)

  • Publicēts Vide

Vidzemes Augstskolas pētniece, SIA “Vides investīciju fonda” Interreg Baltijas jūras reģiona programmas projekta “Aprites ekonomikas attīstības sekmēšana caur inovatīvu iepirkumu un kapacitātes celšanas aktivitātēm” eksperte Jana Simanovska uzskata, ka liels šķērslis ieviest aprites ekonomikas risinājumus ir psiholoģiska nevēlēšanās ieviest ko jaunu, jo vieglāk iet pa ierasto ceļu. Aprites ekonomikas pamatprincipi ir pietiekami viegli saprotami, bet tie pieprasa inovācijas un jaunas pieejas ne tikai ražošanā, bet arī valsts un pašvaldību iepirkumos, kā arī pārmaiņas un jaunu domāšanu pierastās ikdienas darbībās.

Lasīt vairāk...

Trešajā ceturksnī izsniegtas 1023 būvatļaujas dzīvojamo ēku būvniecības uzsākšanai un rekonstrukcijai

2019.gada 3. ceturksnī izsniegtas 1023 būvatļaujas dzīvojamo ēku būvniecības uzsākšanai, kapitālajam remontam, rekonstrukcijai un restaurācijai par kopējo platību 215 tūkstoši kvadrātmetru, tai skaitā jaunajai būvniecībai –  768 būvatļaujas par paredzamo platību  147 tūkstoši kvadrātmetru, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati.

Lasīt vairāk...

Četri padomi, kā padarīt autovadītāju ikdienu "zaļāku"

  • Publicēts Vide

Videi draudzīgs un ilgtspējīgs dzīvesveids arvien vairāk nostiprina pozīcijas, kļūstot par daudzu Latvijas iedzīvotāju ikdienu.  Atbalstot atbildīgu attieksmi pret apkārtējo vidi, pašmāju degvielas tirgotājs “Virši” piedāvā četrus vienkāršus soļus, lai jau šodien sāktu iedzīvināt “zaļās domāšanas” principus autovadītāju ikdienā. Turklāt, jaunu paradumu ieviešana nav tikai dabai, bet arī naudas makam draudzīgs risinājums.

Lasīt vairāk...

Kara drāmu "Dvēseļu putenis" nedēļas nogalē noskatījušies 25 305 skatītāji

Režisora Dzintara Dreiberga vērienīgo kara drāmu “Dvēseļu putenis” tās pirmajā demonstrēšanas nedēļas nogalē no 8. līdz 10. novembrim ir noskatījies rekordliels skatītāju skaits – 25 305. Visvairāk skatītāju – 16 160 – apmeklējuši filmas seansus Rīgā, bet arī reģionos bijusi vērojama liela skatītāju aktivitāte: ārpus galvaspilsētas “Dvēseļu puteni” paguvuši noskatīties jau 9 145 skatītāju, informē filmas veidotāji un tās izplatītājs Latvijā “Uz kino”.

Lasīt vairāk...

Dzintris Kolāts. Fiksā naudas dalīšana

Izlasot par valdības dāsnumu sēdē, kur naudu dalīja ar plašiem vēzieniem, nudien nāca prātā hipotēze, ka varbūt arī Ziemassvētku vecīša dāvanu maiss ir jau sensenos laikos tapusi laba mārketinga ideja naudas pārpalikuma tēriņam gada nogalē. Sak, tāpat vienkārši naudu dot nav ne ētiski, ne estētiski, bet, lūk, iesaiņot to visu ceremoniālās izdarībās ir pavisam kas cits. Turklāt naudu var tērēt nevis tam, kas vairāk vajadzīgs, bet tam, kas labāk izskatās un arī pašam naudas maciņam (šajā gadījumā Ziemassvētku vecītim) labāk patīk.

Lasīt vairāk...

Psihoterapeits: Nevēlies slimot – neapspied emocijas

Daudzu simptomu un slimību cēlonis meklējams nevis tikai orgānos, kas ir skarti – āda, sirds, plaušas, nieres, kuņģis utt., bet arī emocijās, ko veido mūsu smadzeņu limbiskā sistēma. Mēs būtu fiziski daudz veselāki, ja mācītos atpazīt savas emocijas, veselīgi tās izpaust un kopumā vairāk uzmanības pievērstu emocionālajai labsajūtai.

Lasīt vairāk...

Leģendāri mūziķi un unikāli mūzikas projekti vienkopus uzstāsies "Bilžu" Veterānu koncertā

Sestdien, 16. novembrī plkst.19.00, VEF Kultūras pilī notiks Mūzikas un mākslas festivāla “Bildes” Veterānu koncerts, uz vienas skatuves kopā pulcējot mūziķus, kuri festivālā piedalās kopš tā pirmsākumiem, kā arī mūziķus, kas īpaši šim koncertam izveidojuši kopprojektus. Festivāla mudināta, kopā sanākusi 80. gados populārā grupa “Vaidava”. Koncerta laikā VEF Kultūras pilī būs apskatāma arī mūziķu un mākslinieku veidota izstāde “Pastkastītes”.

Lasīt vairāk...

Jūrmalas pilsētai aprit sešdesmitā gadskārta

Jūrmalas pilsēta, kādu to pazīstam šodien, ir dibināta 1959. gada 11. novembrī, apvienojot Sloku, Ķemerus un Rīgas Jūrmalu. Izstiepusies 24 kilometrus garā joslā starp Rīgas līci un Lielupi, Jūrmala platības ziņā ir otra lielākā pilsēta Latvijā un ietver vairākus mazus rajonus – katru ar savu raksturu un “seju” , norāda pilsētas pašvaldībā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.