Menu
 

"Olainfarm" refinansē saistības un saņem finansējumu attīstības projektiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: "Olainfarm" Foto: "Olainfarm"

AS “Olainfarm” ar finanšu partneri banku “BlueOrange” vienojies par esošo saistību refinansēšanu ar labākiem nosacījumiem, papildu finansējuma piešķiršanu uzņēmuma attīstības projektiem un plānoto ieguldījumu pamatlīdzekļos, informē “Olainfarm” pārstāve Ieva Lapiņa-Ennīte.

“Esam lepni par paveikto un pozitīvo ietekmi uz uzņēmumu ilgtermiņā! Novērtējam bankas “BlueOrange” iesaisti, pārņemot uzņēmuma vēsturiskās saistības ar “ABLV banku” un sniedzot papildu ieguldījumu uzņēmuma attīstībā un modernizācijā. Atbalsts ļaus mums stiprināt uzņēmuma naudas plūsmu, kas veicinās investoru un sadarbības partneru uzticību,” atzīmē AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Lauris Macijevskis.

Kopējais aizņēmums sasniegs 10,5 miljonus eiro, un tā termiņš ir pieci gadi, no tiem nepilni deviņi miljoni tiks novirzīti vēsturisko saistību izpildei, un atlikusī summa tiks ieguldīta uzņēmuma pamatlīdzekļos, kā arī attīstībā – pārbūvējot “Olainfarm” aukstumstaciju un tās inženiersistēmu siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai. Minētais projekts tiek realizēts ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu, norāda I. Lapiņa-Ennīte.

Saskaņā ar “Olainfarm” budžetu uzņēmuma nekonsolidētais apgrozījums 2019. gadā tiek plānots 99 milj. eiro apmērā, savukārt konsolidētais apgrozījums – 133 milj. eiro. Saskaņā ar provizoriskajiem apgrozījuma rādītājiem 2019. gada septiņos mēnešos ir sasniegti 58% no 2019. gadā plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 57% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma.

AS “Olainfarm“ nodarbojas ar medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanu. Šobrīd “Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju, atgādina uzņēmuma pārstāve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.