Menu
 

Video: Svinīgā ceremonijā apbalvoti Mārupes novada labākie uzņēmumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ekrānšāviņš no www.youtube.com. Video: Mārupes novada pašvaldība Ekrānšāviņš no www.youtube.com. Video: Mārupes novada pašvaldība

18. oktobrī “Mārupes novada uzņēmēju dienu 2019” ietvaros svinīgā ceremonijā jau trešo gadu pasniegtas gada balvas uzņēmējdarbībā. Šogad pasākumā sveikti labākie Mārupes novada uzņēmēji astoņās nominācijās: "Novada lielākais pakalpojuma sniedzējs", "Novada gada būve", "Novada modernākais lauksaimniecības uzņēmums", "Novada sadarbības partneris", "Novada inovācija", "Novada mājražotājs", "Novada aizrautība", "Novada draudzīgākais uzņēmums".

Uzņēmējiem tika pasniegtas īpašas, mākslinieka Arvīda Endziņa izgatavotas balvas. Balvā apkopoti vairāki simboli, piemēram, eiro naudas zīme, kas atspoguļo uzņēmējdarbības vienu no galvenajiem mērķiem – apgrozījuma palielināšanu un peļņas maksimizēšanu. Iezīmējas arī vēja virziena rādītāja līnijas, kas simbolizē tālredzību, jo uzņēmējam laikus jāpamana tirgus tendences. Balvas forma ietver Hogarta līkni, kas atspoguļo uzņēmējdarbības attīstību, virzību uz priekšu, pārvarot dažādos šķēršļus biznesā un virsotņu sasniegšanu, informē Mārupes novada pašvaldībā.

Par svinīgo noskaņu pasākumā rūpējās Mārupes Kultūras nama direktore Ira Dūduma, pasākumu atklāja un ar muzikāliem priekšnesumiem bagātināja ģitārists Kaspars Zemītis, savukārt maģisku atmosfēru vakaram piešķīra iluzionista Dantes Pecolli performances.  

Titulu "Novada lielākais pakalpojuma sniedzējs" un balvu saņēma AS "Air Baltic Corporation". Latvijas nacionālā aviokompānija AS "Air Baltic Corporation" Mārupes novadā ir lielākais uzņēmums pēc apgrozījuma kopš 2006. gada bez pārtraukuma. Uzņēmums ir arī lielākais Mārupes novada nodokļu maksātājs pēc 2018. gadā samaksātās kopējās nodokļu summas valsts kopbudžetā, kas ir 16,88 milj. eiro. LIAA un Ekonomikas ministrijas rīkotajā konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2018" uzņēmums ir ieguvis balvu par labāko eksporta uzņēmumu – titulu "Eksporta čempions", stāsta pašvaldības pārstāvji.

Nominācijā "Novada gada būve" balva piešķirta VAS ”Latvijas Valsts ceļi” par Daugavas ielas rekonstrukcijas projektu. Daugavas ielas pārbūve tika īstenota 2018. gadā, kas bija ļoti svarīga un ko gaidīja gan iedzīvotāji, gan pašvaldība.

Titulu "Novada modernākais lauksaimniecības uzņēmums" ieguvusi SIA “Mārupes siltumnīcas”. Šobrīd SIA” Mārupes siltumnīcas” ir lielākais zemstikla dārzeņu audzētājs Latvijā, kas dārzeņus audzē 9,6 ha lielā platībā, no kuriem 6 ha aizņem gurķi un 3,6 ha tomāti. 

Nominācijā "Novada sadarbības partneris" balva piešķirta biedrībai “Biznesa vēstniecība”, kas ir vieta, kur atrast domubiedrus, realizēt idejas, strādāt, mācīties, iepazīties, dibināt sadarbību un kvalitatīvi pavadīt laiku. Pašvaldībai jau sākotnēji ir izveidojusies veiksmīga sadarbība visdažādākajās aktivitātēs, un tā tiek turpināta arī šogad. 

Nominācijā "Novada inovācija" balvu saņēma SIA “Brazīlija”, pludmales centrs “Ruukki”. Kopš savas atvēršanās 2009. gadā “Brazīlija” ir bijis kvalitatīvākais un populārākais pludmales centrs Latvijā, norāda pašvaldībā.

Tituls "Novada mājražotājs" piešķirts IK “Dabas gardumi” – Sprižu ģimenes bioloģiskajai zemnieku saimniecībai, kas nodarbojas ar augļu–ogu pārstrādi. Zemkopības ministrijas organizētajā konkursā “Sējējs 2017” saņemta veicināšanas balva nominācijā “Gada LEADER projekts vietējā rīcības grupā” par projektu “Uzņēmuma “Dabas gardumi ar “odziņu”” izveide un attīstība”.

Nominācijā "Novada aizrautība" balva pasniegta atpūtas kompleksam “Viesītes”, kas ir lauku tūrisma atpūtas vieta Jaunmārupē. Atpūtas vietas īpašniece Irina Millere ir ļoti aktīva, uzņēmīga un iesaistās arī sabiedriskajā dzīvē.

Nominācijā "Novada draudzīgākais uzņēmums" balvu ieguvusi AS "Virši-A", kas ir viens no modernākajiem degvielas uzpildes stacijas tīkliem. Līdz ar jaunās stacijas atklāšanu Mārupē 2017. gada janvārī uzņēmums ieviesis inovāciju degvielas uzpildē. DUS “Mārupe” ir pirmā stacija ne tikai “VIRŠI-A” tīklā, bet Latvijā kopumā, kur izstrādāta vienota degvielas uzpildes sistēma. AS "Virši-A" ir draudzīgākais uzņēmums ne tikai pašvaldībai, bet arī videi – uzņēmums ir viens no CNG jeb saspiestās dabasgāzes uzpildes staciju attīstītājiem Latvijā, kas paredz ekonomiski efektīvāku un videi draudzīgāku enerģijas izmantošanu.

Saskaņā ar SIA "Lursoft" datiem 2018. gadā Mārupes novadā reģistrēto uzņēmumu skaits sasniedza 2902 uzņēmumus. Savukārt Mārupes novadā reģistrētajos uzņēmumos nodarbināto skaits pārsniedz novadā deklarēto iedzīvotāju skaitu, vēsta pašvaldībā.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.