Menu
 

Apdrošinātāja "Balta" peļņa deviņos mēnešos - 10,123 miljoni eiro (papildināta)

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Risku apdrošināšanas kompānija "Balta", kas ietilpst PZU grupā, šogad deviņos mēnešos strādāja ar peļņu 10,123 miljonu eiro apmērā, kas ir par 59,6% vairāk nekā 2018.gada attiecīgajā periodā, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Bruto prēmijās "Balta" 2019.gada 11 mēnešos kopumā parakstījusi 87,989 miljonus eiro, kas ir par 11,9% vairāk nekā 2018.gada attiecīgajā periodā, savukārt bruto apdrošināšanas atlīdzībās "Balta" izmaksājusi 77,526 miljonus eiro, kas ir pieaugums divas reizes.

Tostarp visvairāk bruto prēmiju "Balta" šogad 11 mēnešos parakstījusi sauszemes transporta (KASKO) apdrošināšanā - 23,234 miljonus eiro, kas ir par 6,4% vairāk nekā gadu iepriekš. Seko īpašuma apdrošināšana, kurā kompānija bruto prēmijās parakstījusi 19,519 miljonus eiro, kas ir par 30% vairāk, kā arī transportlīdzekļu īpašnieku obligātā civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšana, kurā bruto prēmijās kompānija parakstījusi 17,534 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 6,1%.

Vienlaikus bruto apdrošināšanas atlīdzības "Balta" pērn visvairāk izmaksājusi īpašuma apdrošināšanā - 44,947 miljonus eiro, kas ir pieaugums sešas reizes salīdzinājumā ar 2018.gada deviņiem mēnešiem. Seko KASKO apdrošināšana, kurā kompānija atlīdzībās izmaksājusi 13,506 miljonus eiro, kas ir par 7,9% vairāk, un veselības apdrošināšana, kurā "Balta" atlīdzībās izmaksājusi 9,414 miljonus eiro, kas ir par 11,2% vairāk.

"Kopumā apdrošinātāji par pēdējo pāris gadu izaugsmi var būt gandarīti, jo nozare kopumā beidzot atgūst krīzes gados zaudēto," aģentūrai LETA norādīja "Baltas" valdes priekšsēdētājs Īans Kenedijs (Iain Kennedy).

Viņš arī atzīmēja, ka "Baltas" šogad izmaksātā atlīdzība 36,9 miljonu eiro apmērā īpašuma apdrošināšanā Latvijas bezvadu datortīkla iekārtu izstrādātājam un ražotājam SIA "Mikrotīkls" par pērnā gada augustā ugunsgrēkā nopostīto noliktavas ēku un preci tajā ir bezprecedenta gadījums Latvijas apdrošināšanas tirgū.

"Šis atlīdzības gadījums, pirmkārt, liks daudziem uzņēmumiem pārvērtēt apdrošināšanas lomu biznesa darbības un ilgtspējas nodrošināšanā. Tāpat paredzams, ka šī atlīdzība lielā mērā mainīs Latvijas apdrošināšanas tirgu, arī pie mums veicinot praksi, ka juridiskajā segmentā apdrošinātājs ir ne tikai pakalpojuma pārdevējs, bet arvien biežāk ar savu ekspertīzi un zināšanām arī drošības standartu virzītājspēks," pauda Kenedijs.

Kompānijas pārstāvji norādīja, ka "Balta" šogad palielinājusi klientu skaitu un darbības apmērus arī privātpersonu segmentā.

"Ļoti būtiski ir tas, ka mēs redzam - tirgū ir dzīvība. Proti, aug gan klientu skaits, gan arī esošie klienti iegādājās vairāk produktu. Tas saistāms ar to, ka, pieaugot labklājībai, aug arī cilvēku vēlme pēc lielākas stabilitātes," sacīja Kenedijs, piebilstot, ka nozarei arvien saglabājas augsts potenciāls, jo, piemēram, privātpersonu īpašuma tirgū joprojām aptuveni divas trešdaļas mājokļu nav apdrošināti.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Balta" šogad īpašuma apdrošināšanā atlīdzībā informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmumam SIA "Mikrotīkls" izmaksāja 36,9 miljonus eiro. Atlīdzība "Mikrotīklam" tika izmaksāta īpašuma apdrošināšanā par 2018.gada 20.augustā ugunsgrēkā nopostīto noliktavas ēku Maskavas ielā 456, Rīgā, un preci tajā - gatavo produkciju un komponentiem ražošanai.

(pievienota 5.-9.rindkopa)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.