Menu
 

''Eurostat'': Latvijā novembrī bijusi augstāka gada inflācija nekā ES un eirozonā vidēji

  • Autors:  LETA
''Eurostat'': Latvijā novembrī bijusi augstāka gada inflācija nekā ES un eirozonā vidēji

Latvijā šogad novembrī bijusi augstāka gada inflācija nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina trešdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati, kas apkopti par 27 bloka dalībvalstīm.

Gada inflācija Latvijā novembrī bijusi 2%. Augstāka inflācija pagājušajā mēnesī bijusi Rumānijā (3,8%), Ungārijā (3,4%), Slovākijā (3,2%), Čehijā (3%), Nīderlandē (2,6%), Polijā (2,4%) un Bulgārijā (2,2%). Pēc Latvijas seko Zviedrija un Igaunija (abās valstīs 1,8%), Lietuva (1,7%), Slovēnija (1,4%) un Malta (1,3%).

Novembrī salīdzinājumā ar 2018.gada vienpadsmito mēnesi inflācija reģistrēta visās ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati. Austrijā, Francijā un Vācijā gada laikā patēriņa cenas kāpušas par 1,2%, Luksemburgā par 1%, Somijā, Horvātijā un Īrijā kāpums bijis 0,8%, tālāk seko Dānija (0,6%), Kipra, Spānija un Grieķija (visās valstīs 0,5%), Beļģija (0,4%), Portugāle un Itālija (0,2%).

ES vidēji gada inflācija novembrī bijusi 1,3%, bet eirozonā veidojusi 1%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - oktobri - patēriņa cenas novembrī ES samazinājušās par 0,2%, bet eirozonā - par 0,3%.

Latvijā salīdzinājumā ar oktobri patēriņa cenas novembrī sarukušas par 0,3%, Igaunijā tās mēneša izteiksmē samazinājušās par 0,4%, bet Lietuvā, tāpat kā Beļģijā, Spānijā, Luksemburgā un Slovēnijā tās saglabājušās nemainīgas. Visaugstākā mēneša deflācija bijusi Maltā (-3%), bet augstākā mēneša inflācija fiksēta Bulgārijā (0,3%).

Dati nav pieejami par Lielbritāniju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.