Menu
 

Griestu lampu ceļvedis – trāpi desmitniekā!

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto - Shutterstock.com Foto - Shutterstock.com

Apgaismes elementiem ir liela nozīme telpas atmosfēras un kopējā dizaina veidošanā – pareizi izvēlēta, piemērota lampa to var padarīt par pašu pilnību, savukārt nesaskanīga, nepiemērota lampa radīs bezgaumīgu, haotisku efektu. Griestu lampas internetā iegādāties ir visērtākais variants, jo Tu vari atrasties telpā, kurai paredzēta lampa, un uzreiz  to “pieskaņot” dizainam, taču ir arī viens mīnuss – nav zāles darbinieku, ar ko pakonsultēties, kāda tipa apgaismes elementu labāk izvēlēties. Izvēlies gaismas ķermeni trāpīgi – iepazīsties ar šo griestu lampu tipu ceļvedi un turi to pie rokas, dodoties interneta šopingā!

Griestu lampu pamata iedalījums

Lai varētu iegādāties griestu lampas internetā, ir jāzina, kādus interneta veikala piedāvājuma filtrus izvēlēties, proti, ko nozīmē katrs filtra sarakstā minētais lampas tips. Primāri griestu gaismas elementi iedalās divās daļās:

- piestiprināmās griestu lampas;
- iekārtās griestu lampas.

Piestiprināmās ir tās, kas nekarājas no griestiem, savukārt iekārtās karājas un ir iespējams iešūpināt. Katrs no šiem pamata tipiem iedalās vairākos apakštipos, un turpinājumā Tev ir iespēja iepazīties nedaudz tuvāk ar katru no tiem.

Piestiprināmās griestu lampas

Plafoni

Šīs ir “plakanas” lampas, kas nenokarājas. Plafonu lampas ir pieejamas plašā izmēru klāstā – mazākie izmēri lieliski iederēsies koridoros, vannas istabās un skapjos, savukārt lielāka izmēra plafons ir teicama izvēle bērnistabas apgaismošanai, jo no griestiem nekas nekarājas, tātad – nav iespējas to “satraumēt”. Plafonu lampas ir ieteicams izmantot telpās, kuru griestu augstums ir līdz 2,5 m.

Griestos iestrādātas lampas

Nelielas, griestos iestrādātas lampiņas, kas lieliski piemērotas, lai izgaismotu telpas ar zemiem griestiem. Lai tās uzstādītu:

- virs griestiem ir vajadzīga vismaz 15 cm augsta telpa visiem vadiem un stiprinājumiem;
- griestiem ir jābūt ļoti labai mitruma izolācijai.

Iestrādātās lampas gaismu izstaro tieši uz leju, tāpēc, lai panāku plašākas telpas izgaismošanu, jāizveido lampu rinda. Lieliski piemērots variants darba zonu izgaismošanai.

Netiešais LED apgaismojums

Šim apgaismojumam tiek izmantotas LED diožu lentas, kas tiek iemontētas griestu “pazeminājumos” tā, lai gaisma spīdētu virzienā uz griestiem. Tās izstaro gaismu, kas, atstarojoties no griestiem, izgaismo telpu. Šis ir lielisks veids, kā padarīt telpu vizuāli plašāku un piešķirt tai burvīgu atmosfēru.

Iekārtās griestu lampas

Kulona lampa

Līdzīga lustrai, taču mazāka un ar vienu gaismas avotu, kulona lampa lieliski der kā papildu apgaismojums telpās ar augstiem griestiem, jo šī tipa lampas nokarājas visai zemu, vai vidēja augstuma telpās, kur jau ir uzstādīti plafoni. Tā pat kulona lampas veic dizaina elementa funkciju un lieti noderēs, ja nav iespēju telpā izvietot citus dizaina elementus.

Lustras

Lampas veids, kas kļūs par centrālo telpas objektu un pievērsīs sev visu uzmanību. Lustrai jābūt apmēram 75 cm augstumā virs pusdienu galda – augstāka lustra var būt nepietiekami liela telpai, zemāka var padarīt telpu vizuāli mazāku. Jo vairāk “zaru” lustrai, jo vairāk gaismas telpā. Turklāt, izvēloties lustru ar zariem uz leju, Tu vizuāli samazināsi telpu, savukārt ar zariem uz augšu – palielināsi.

Sliežu sistēmas lampa

Moderns apgaismojuma veids, kas teicami pilda gan darba zonas izgaismošanas, gan dizaina elementa funkciju. Tās iespējams iekārt dažādos augstumos un kombinēt ar kulona lampām. Populāra izvēle moderna dizaina virtuvēm un vannas istabām.

Iegādājies griestu lampas izdevīgi

Tagad, kad esi iepazinies ar lampu tipiem, Tu vari droši iegādāties griestu lampas internetā. Ienāc interneta veikalā 1a.lv un izvēlies tieši Tavam mājoklim vispiemērotākās griestu lampas plašā izmēru un dizainu klāstā! Izdevīgas cenas, ērtas pirkuma saņemšanas iespējas un bezkompromisa kvalitāte. Iepērcies 1a.lv un ienes gaismu savās mājās!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.