Menu
 

"Maxima Latvija": Nākamgad mazumtirdzniecībā gaidāms būtisks cenu kritums

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Nākamgad mazumtirdzniecībā sagaidāmas vērienīgas un visaptverošas cenu samazināšanas iniciatīvas, prognozēja mazumtirdzniecības uzņēmuma "Maxima Latvija" pārstāvji.

Šāda tendenci kompānijā pamatoja ar to, ka mazumtirgotāju vidū konkurence palielinās, savukārt patērētāji naudu tērē piesardzīgāk, palielinot spiedienu uz cenām.

"Maxima Latvija" arī prognozē, ka nākamgad veikalos arvien vairāk ienāks mākslīgais intelekts. Uzņēmumā skaidroja, ka mazumtirdzniecība ir joma, kuru nevar iedomāties bez digitālām tehnoloģijām - pašapkalpošanās kases, elektroniskās cenu zīmes, digitālie skeneri un citas tehnoloģijas ir kas tāds, ko klienti uztver par pašsaprotamu ikdienā. Pateicoties mākslīgajam intelektam, mazumtirgotājiem ir iespēja kļūt efektīvākiem, novirzot līdzekļus labāku piedāvājumu nodrošināšanai klientiem.

Apzinoties vides problēmjautājumus globālā līmenī, uzņēmēji arī arvien aktīvāk iesaistās dažādās iniciatīvās, lai veicinātu vides ilgtspēju, norādīja "Maxima Latvija", tostarp, piemēram, videi draudzīga iepakojuma ieviešana, pārtikas pārpalikumu samazināšana, atkritumu šķirošana un energoefektīvu tehnoloģiju ieviešana ir tikai daļa no "Maxima Latvija" iniciatīvām vides ilgtermiņa politikā un katrā no tām tiek īstenota virkne dažādu procesu.

Tāpat "Maxima Latvija" pārstāvji atzīmēja, ka vadošie pasaules mazumtirgotāji, izmantojot datu analīzi, kas sniedz padziļinātu izpratni par klientu iepirkšanās paradumiem, nodrošina personalizētus piedāvājumus.

Kā vēl vienu nākamā gada tendenci "Maxima Latvija" pārstāvji minēja, ka pieaugs mazāku un blīvāk izvietotu veikalu skaits.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.