Menu
 

LTRK: Investīciju sekmēšanai daļu no uzņēmumu ienākuma nodokļa būtu jānovirza pašvaldībām

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Lai Latvijas iedzīvotājiem būtu pozitīvāka attieksme pret investīciju ienākšanu Latvijā, daļu no uzņēmumu ienākumu nodokļa (UIN) varētu novirzīt pašvaldībām, un iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) sadalīt pašvaldībai gan pēc dzīves vietas, gan darba vietas, uzskata Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

LTRK norāda, ka šonedēļ Tukuma pilsētas "Telms" konferenču telpā aizvadīts Kurzemes reģiona biznesa kluba pasākums, kurā tika apspriestas uzņēmējiem aktuālas tēmas. Spraigākā diskusija bija par Tukuma novadā iecerēto vēja parka izveidi. Paneļdiskusijas dalībnieki bija vienisprātis, ka vēja enerģijas ražošana Latvijā būtu apsveicama un dotu lielāku pielietojumu izbūvētajam Kurzemes lokam, taču daļā iedzīvotāju ir liela pretestība. 

"Kamēr pašvaldībām nebūs pietiekama, legāla, finansiāla motivācija, ko nolikt pretī sarunās ar vietējiem iedzīvotājiem, investīciju ienākšana Latvijā būs sarežģīta. To redzam gan šajā, gan citās ražotņu iecerēs visā Latvijā," atzina Endziņš.

Pēc viņa teiktā, minētā kontekstā varētu līdzēt, piemēram, daļu no uzņēmumu ienākumu nodokļa novirzīt pašvaldībām, un iedzīvotāju ienākuma nodokli sadalīt pašvaldībai gan pēc dzīves vietas, gan darba vietas. "Kamēr tā nebūs, saglabāsies attieksme: lieliska iecere, bet ne pie mums," rezumēja LTRK valdes priekšsēdētājus.

LTRK ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.