Menu
 

Pārkāpumi konstatēti 81% no pērn veiktajām tirdzniecības pārbaudēm

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvalde pagājušajā gadā veikusi 778 tirdzniecības pārbaudes, kurās pārkāpumi konstatēti 630 gadījumos jeb 81% no veiktajām pārbaudēm, liecina informācija VID mājaslapā.

Visbiežāk konstatēta preču uzskaites un attaisnojuma dokumentu reģistrācijas kārtības neievērošana (214 gadījumos), naudas summa kases aparāta naudas kastē nesakrīt ar kontroles izdrukā norādīto (166 gadījumos), kā arī konstatēts, ka kases aparāta žurnāls netiek kārtots atbilstoši normatīvu prasībām (133 gadījumos).

Tāpat 115 gadījumos konstatēts, ka kases aparāts neatbilst tehniskajām prasībām, 89 gadījumos kases čekos, Z un X pārskatos nav norādīti normatīvos noteiktie rekvizīti, bet 78 gadījumos konstatēta ieņēmumu nereģistrēšana.

Vēl 98 gadījumos nav ievēroti "Transportlīdzekļu un to numurēto agregātu tirdzniecības noteikumi", 64 gadījumos konstatēta kases aparāta čeka vai darījumu apliecinošu dokumentu neizsniegšana, bet 39 gadījumos konstatēta nereģistrēta struktūrvienība.

Tāpat 19 gadījumos konstatēts, ka kases aparāts sākts lietot bez reģistrēšanas VID, 19 gadījumos - nav uzstādīts un netiek lietots elektroniskais kases aparāts, sešos gadījumos konstatēta kontrollentas glabāšanas termiņa neievērošana, bet divos gadījumos konstatēta iejaukšanās kases aparāta programmatūrā.

Par tirdzniecības pārbaudēs konstatētajiem pārkāpumiem pagājušajā gadā piemērots naudas sods 54 500 eiro apmērā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.