Menu
 

"Lux Express" pietuvošanos iepriekšējam pasažieru skaitam prognozē pēc 18 mēnešiem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Starptautiskais autobusu pasažieru pārvadātājs "Lux Express" prognozē, ka iepriekšējam pārvadāto pasažieru skaitam varētu pietuvoties pēc 18 mēnešiem, aģentūrai LETA pastāstīja "Lux Express" izpilddirektors Janno Ritsbergs.

Viņš skaidroja, ka uzņēmums Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes dēļ ir spiests veikt pārstrukturizāciju, bet pašreiz ir šī procesa vidū, tāpēc nav skaidrs, cik tieši cilvēkus būs jāatlaiž.

Pašlaik "Lux Express" stādā un plāno mēnesi uz priekšu, jo visi uzņēmuma nākotnes plāni ir atkarīgi no pasažieru skaita un ceļojumu pieprasījuma. Turklāt Ritsbergs skaidroja, ka šim biznesam ir ļoti sezonāls raksturs, kas vasarā sasniedz maksimumu, šogad "sezona būs vāja" un atkarīga tikai no vietējiem - Latvijas, Igaunijas un Lietuvas - ceļotājiem, iespējams, arī no Somijas un Polijas, bet ne vairāk. 

"Ko nesīs rudens, mēs nezinām, rēķinām, ka var paiet aptuveni 18 mēneši, lai pietuvotos mūsu iepriekšējam pasažieru skaita līmenim," teica Ritsbergs. 

"Ilgtermiņā mērķis ir izkļūt no bedres, kurā šobrīd esam nonākuši, jo dīkstāves laikā starptautiskajam biznesam ir radušies milzīgi zaudējumi, kuru segšanai būs nepieciešami gadi. Mums ir jārisina situācija, jo nevaram to mainīt," pauda Ritsbergs. 

"Lux Express Latvia" reģistrēts 1994.gadā, un tā pamatkapitāls ir 193 404 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma finanšu dati par 2019.gadu vēl nav publiskoti, bet 2018.gadā "Lux Express Latvia" strādāja ar 2,136 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 24 544 eiro, kas ir pieaugums 46,5 reizes. 

"Lux Express Latvia" pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmumam "Lux Express Estonia".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.