Menu
 

Rīgas starptautiskās autoostas ieņēmumi ārkārtējās situācijas laikā sarukuši par 40%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

AS "Rīgas starptautiskā autoosta" apgrozījums ārkārtējās situācijas laikā samazinājies par 40%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, pauda uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmumā skaidroja, ka saistībā ar izsludināto ārkārtējo situāciju no 15.marta ir pilnībā pārtraukti starptautiskie autobusu pasažieru pārvadājumi, bet no 20.marta ir daļēji samazināts reģionālo autobusu pārvadājumu apmērs. Reisu samazinājuma dēļ būtiski sarucis arī apkalpoto pasažieru skaits, savukārt biļešu realizācija ir nenozīmīga.

Aprīlī astoņi "Rīgas starptautiskās autoostas" darbinieki pieteikti dīkstāves pabalstiem un viņi visi to arī saņēmuši. Darba tiesiskās attiecības ar darbiniekiem nav pārtrauktas, jo pēc pārvadājumu atjaunošanās darba apmērs palielināsies.

Tāpat autoosta iesniegusi pieteikumu finansējuma piesaistei no "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" sākto investīcijas projektu realizācijai, informēja kompānijā.

Autoostā norādīja, ka atbilstoši likumam "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību" kompānijas, uz kurām attiecas Gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu likums, ir tiesīgas gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu par 2019.gadu iesniegt termiņā, kas par trim mēnešiem pārsniedz likumā noteikto iesniegšanas termiņu, tādējādi "Rīgas starptautiskā autoosta" 2019.gada pārskatu iesniegs līdz 31.jūlijam.

Uz jautājumu, kā Covid-19 izraisītā krīze varētu ietekmēt autoostas darbību ilgtermiņā, uzņēmumā skaidroja, ka lielākā ietekme ir starptautisko reisu un tūrisma autobusu apkalpošanas izmaiņām. Šobrīd prognozēts, ka starptautisko reisu un tūrisma pārvadājumu apmērs atjaunosies pakāpeniski atbilstoši pieprasījumam un attiecīgo valstu regulējumam saistībā ar Covid-19 krīzi. 

Tāpat kompānijā prognozēja, ka "Rīgas starptautiskā autoosta" 2020.gadā strādās ar zaudējumiem, jo arī vairāki telpu nomnieki ir pārtraukuši saimniecisko darbību.

Kompānija "Rīgas starptautiskā autoosta" reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 426 854 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma finanšu dati par 2019.gadu vēl nav publiskoti, bet 2018.gadā kompānija strādāja ar 2,953 miljonu eiro apgrozījumu un 435 417 eiro peļņu. "Rīgas starptautiskā autoosta" pieder Rīgas pašvaldībai. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.