Menu
 

Aptauja: Pusei Latvijas uzņēmēju ārkārtas situācija iemācījusi uzkrāt lielākas rezerves

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Puse Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu no pēdējo divu mēnešu ārkārtas situācijas guvuši mācību, ka nepieciešams uzkrāt vairāk rezerves līdzekļu neparedzētiem gadījumiem, noskaidrots “Luminor” veiktajā mazo un vidējo uzņēmēju aptaujā. Uzņēmēji arī apņēmušies turpmāk pievērst vairāk uzmanības higiēnai darbavietā.

Aptauja liecina, ka biežākās uzņēmēju atziņas pēc diviem ārkārtas situācijā pavadītiem mēnešiem ir saistītas ar nepieciešamību uzkrāt vairāk rezerves līdzekļu, kā arī rūpēties par higiēnu un darbinieku drošību. Latvijā 36% uzņēmēju atzina, ka jāpievērš lielāka uzmanība higiēnas prasībām darbavietā, un 27% izteica apņemšanos turpmāk aktīvāk uzkrāt aizsardzības līdzekļus darbinieku drošībai. 

Salīdzinot ar pārējām Baltijas valstīm, visvairāk no ārkārtas situācijas mācījušies ir Latvijas un Lietuvas uzņēmēji. Tikmēr Igaunijā ir lielāks īpatsvars to uzņēmēju, kas no ārkārtas situācijas nav guvuši nekādas atziņas – šādu atbildi sniedza 32% respondentu Igaunijā, bet Latvijā 15% un Lietuvā tikai katrs desmitais.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.