Menu
 

"Eurostat": Latvijā janvārī-aprīlī bijis mazākais eksporta kritums Eiropas Savienībā

  • Autors:  LETA
"Eurostat": Latvijā janvārī-aprīlī bijis mazākais eksporta kritums Eiropas Savienībā

Latvijā šogad janvārī-aprīlī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn starp Eiropas Savienības (ES) valstīm bijis mazākais eksporta kritums, liecina pirmdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati.

Janvārī-aprīlī salīdzinājumā ar 2019.gada četriem mēnešiem eksporta apmērs Latvijā sarucis par 1%.

Kritums šajā periodā reģistrēts visās ES dalībvalstīs, izņemot Dānijā, kur eksporta apjoms saglabājies nemainīgs, un Īrijā, kur tas pieaudzis par 6%.

Straujākais eksporta apjoms samazinājums janvārī-aprīlī bijis Luksemburgā (-34%), Francijā, Kiprā un Slovākijā (visās valstīs -16%), Somijā (-15%), Spānijā un Rumānijā (abās valstīs -13%), kā arī Čehijā, Itālijā un Portugālē (visās valstīs -12%). Gan Lietuvā, gan Igaunijā eksporta apjoms sarucis par 6%.

Importa apmērs janvārī-aprīlī salīdzinājumā ar 2019.gada attiecīgo laika periodu sarucis visās ES dalībvalstīs, bet straujākais kritums bijis Maltā (-31%), Luksemburgā (-29%), Francijā (-15%), kā arī Spānijā, Itālijā un Portugālē (-13%). Gan Latvijā, gan Igaunijā importa apmērs šajā periodā samazinājies par 9%, Lietuvā - par 10%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.