Menu
 

Izmantojot bankas "Citadele" finansējumu, "Mārupes Siltumnīcas" šogad investēs 1,5 miljonus eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Lai nodrošinātu iedzīvotājus ar Latvijā audzētu augstas kvalitātes produkciju, SIA “Mārupes Siltumnīcas” dārzeņu audzēšanas procesa un infrastruktūras modernizācijā un automatizācijā, kā arī darba apstākļu un drošības uzlabošanā šogad  investēs 1,5 miljonus eiro, izmantojot bankas “Citadele” finansējumu, informēja bankā.

“Mārupes Siltumnīcas” gada sākumā uzstādīja piecas higiēnas stacijas, kas paredzētas  roku un kāju dezinfekcijai. Sākoties ārkārtējai situācijai, jaunās iekārtas palīdzēja ievērot ne tikai audzēšanas procesam nepieciešamās higiēnas prasības, bet  nodrošināja arī papildus biodrošību. 

Lai iegūt augstāku ražu ar labāku kvalitāti, šobrīd notiek miglas sistēmas uzstādīšana, kas nodrošinās augiem nepieciešamo gaisa mitruma režīmu un labākus augšanas apstākļus.Tāpat uzņēmums iegādāsies jaunu kastu mazgāšanas mašīnu. Jaunā iekārta būs ar lielāku jaudu un labāku mazgāšanas kvalitāti – tā palīdzēs sagatavot atkārtoti lietojamo taru produkcijas novākšanai.

Šogad turpināsies administratīvo un noliktavu ēku renovācija, un ir uzsākta jauna mēslošanas līdzekļu noliktavas būvniecība. Telpās, kuras iepriekš izmantoja kā materiālu noliktavu, šogad ierīkos jaunu ēdamtelpu un virtuves zonu uzņēmuma darbiniekiem. Gada otrajā pusē arī tiks investēts realizācijas daļā, lai automatizētu produkcijas fasēšanu un svēršanu.

Vietējie dārzeņi šogad ir ļoti pieprasīti  – gan pircēji veikalos, gan viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas (HORECA) klienti biežāk nekā citus gadus dod priekšroku vietējas izcelsmes dārzeņiem, liecina “Mārupes Siltumnīcu” pārdošanas rādītāji. Būtisks pieprasījuma kāpums šopavasar  bija iesaiņotajiem gurķiem – pircēji  ārkārtas situācijas laikā   biežāk izvēlējās  iepakotu produkciju.

“Mūsu izaudzētajiem dārzeņiem pārdošanas apjomi veikalos šogad ir ļoti labi un pandēmijas ietekmē – pieauguši. Novērojam, ka ir traucēta dārzeņu piegāde no trešajām valstīm, tāpēc tirgū ir stipri mazāk citu valstu produkcijas, kas bieži tika uzdota par vietējo. Lai arī HORECA nozare piedzīvo krīzi,  samazinājumu neizjūtam, jo lielākā daļa šo klientu preci iepriekš iegādājas, ņemot vērā tikai  cenu, bet ne kvalitāti vai izcelsmi. Šajā laikā esam uzsākuši  sadarbību ar vairākiem  jauniem HORECA projektiem un ceram tos turpināt,“ pazi;nojumā citēta SIA “Mārupes Siltumnīcas” līdzīpašniece Kristīne Brunovska.

Pērn “Mārupes Siltumnīcas” nodarbināja 124 darbiniekus un 8,6 ha platībā izaudzēja 4901 tonnu gurķu un tomātu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.