Menu
 

Satiksmes ministrs: Nozares attīstībā svarīga ir konstruktīva sadarbība ar uzņēmējiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: LETA Foto: LETA

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits 2.jūlijā videokonferencē tikās ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras biedriem un pārrunāja vairākus aktuālus satiksmes jomas jautājumus, informē ministra padomniece komunikācijas jautājumos Ilze Salna.

Ministrs iepazīstināja tikšanās dalībniekus ar sagatavoto valsts ceļu tīkla attīstības koncepciju līdz 2040.gadam, uzsverot, ka valsts stabilai attīstībai ir svarīga sistēmiska pieeja ceļu tīkla sakārtošanai un gudra transporta politika. Pirmie darbi jaunās ceļu attīstības programmas īstenošanai tiks uzsākti šogad, kad plānots izsludināt iepirkumu skiču projekta izstrādei vairākiem Rīgas apvedceļa posmiem. Lai veiksmīgi pretendētu uz finansējumu lielajiem ceļu attīstības projektiem, svarīgs būs arī visu iesaistīto pušu atbalsts, uzsvēra ministrs.

Ar uzņēmējiem tika pārrunāti arī ieguvumi no plānotās valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas tirgus atvēršanas brīvai konkurencei, kas ļautu stabilāk attīstīties ceļu uzturēšanas uzņēmumiem, mazinot sezonalitāti un veicinot to konkurētspēju. Savukārt valsts budžetā varētu rēķināties ar izmaksu samazinājumu ceļu uzturēšanas darbiem.

Labas pārvaldības praksi, koordinētu attīstību un Latvijas kā tranzīta koridora ārējās konkurētspējas stiprināšanu ministrs nosauca par galvenajiem ieguvumiem no ostu pārvaldības modeļa maiņas. Sarunas laikā tika skarti arī elektronisko sakaru un pasažieru pārvadājumu jautājumi, kā arī citas satiksmes nozares aktualitātes, vēsta I.Salna.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.