Menu
 

Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā jūnija beigās sasniedzis 8,6%

  • Autors:  LETA
Reģistrētā bezdarba līmenis procentos no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita Rīgas, Kurzemes, Latgales, Vidzemes un Zemgales reģionā. Infografika: LETA Reģistrētā bezdarba līmenis procentos no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita Rīgas, Kurzemes, Latgales, Vidzemes un Zemgales reģionā. Infografika: LETA

Latvijā šogad jūnija beigās reģistrētā bezdarba līmenis sasniedzis 8,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) informācija.

2020.gada jūnija beigās NVA bija reģistrēti kopumā 78 266 bezdarbnieki, kas ir par 1826 cilvēkiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 76 440 bezdarbnieku. Tostarp visstraujāk reģistrētā bezdarba līmenis jūnijā palielinājies Kurzemes reģionā un Latgales reģionā.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis jūnija beigās bija Rīgā un arī Rīgas reģionā – 6,9%, kas ir attiecīgi par 0,2 procentpunktiem un 0,1 procentpunktu vairāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis bija Latgales reģionā – 16%, kas ir pieaugums par 0,3 procentpunktiem.

Vidzemē un Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis jūnijā palielinājies par 0,2 procentpunktiem, mēneša beigās veidojot 8,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, bet Kurzemē reģistrētā bezdarba līmenis audzis par 0,3 procentpunktiem, sasniedzot 9,2%.

2019.gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, bet šogad maija beigās – 8,4%.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.