Menu
 

Aicina Latvijas iedzīvotājus iegādē dot priekšroku vietējai dārzeņu ražai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Mazumtirgotājs "Rimi Latvia" aicina Latvijas iedzīvotājus iegādē dot priekšroku vietējai dārzeņu ražai, informēja mazumtirgotāja pārstāvji.

Uzņēmumā atgādināja, ka vasarā tradicionāli ir pieejama Latvijā audzēto dārzeņu jaunā raža. Šogad, atbalstot vietējos ražotājus Covid-19 izplatības laikā, "Rimi" paplašināja sadarbību ar vietējiem augļu un dārzeņu ražotājiem, pārskatot sadarbības kritērijus. Tas ļāva paātrināt līguma slēgšanas procedūras ar jauniem Latvijas piegādātājiem.

"Mēs aicinām pircējus dot priekšroku vietējiem produktiem, it īpaši vasaras sezonā," uzsver uzņēmuma pārstāvji. "Rimi" veikalos patlaban esot nopērkami Latvijā audzēti kartupeļi, burkāni, kāposti, ziedkāposti, zirņi, cukini, kabači un cūku pupas. Drīzumā veikalos gaidāma arī pašmāju sīpolu un ķiploku jaunā raža. Tāpat turpinās vietējo audzētāju tomātu un gurķu ražas sezona.

"Rimi" dati liecina, ka, pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar vietējiem ražotājiem, kopš šā gada marta ievērojami palielinājusies pircēju interese par Latvijā audzētiem augļiem un dārzeņiem. Kopš marta Latvijā radīto produktu īpatsvars "Rimi" e-veikala pircēju grozos ir pieaudzis teju par 20%. Pieprasījumu pēc vietējiem augļiem un dārzeņiem pozitīvi veicināja samazinātā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme. 

"Rimi Latvia" atgādina, ka, pateicoties samazinātajai PVN likmei, pircējiem ir iespēja par "labu cenu" izvēlēties Latvijā audzētu produkciju, kas no dobes līdz veikalam mērojuši krietni mazāku attālumu nekā importētie produkti. Veikali spēj piedāvāt pircējiem plašu sortimentu augļu un dārzeņu kategorijā.

Jau ziņots, ka "Rimi Latvia" pērn strādāja ar 917,201 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 2,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa samazinājās par 26,8% un bija 33,16 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais uzņēmums "Rimi Baltic".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.