Menu
 

''Eurostat'': Latvijā mazumtirdzniecības kāpums jūnijā bijis lielāks nekā ES vidēji

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Mazumtirdzniecības apmērs Latvijā šogad jūnijā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, palielinājies par 4,6%, kas ir lielāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" trešdien publiskotie dati par 24 bloka dalībvalstīm.

Straujāks mazumtirdzniecības apmēra kāpums nekā Latvijā jūnijā salīdzinājumā ar 2019.gada sesto mēnesi starp ES valstīm bijis Īrijā (+10,2%), Igaunijā (+6,6%), Dānijā (+6,5%), Nīderlandē (+5,7%), Lietuvā un Beļģijā (abās valstīs +5,5%), kā arī Francijā (+5%).

Desmit no valstīm, par kurām pieejami dati, gada izteiksmē mazumtirdzniecības apmērs sarucis. Lielākais kritums bijis Bulgārijā (-18,1%), Maltā (-8,4%), Luksemburgā (-7,7%), Portugālē (-6,3%), Itālijā (-5,2%) un Slovēnijā (-5%).

Gan ES, gan eirozonas valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums jūnijā, salīdzinot ar 2019.gada jūniju, palielinājies kopumā par 1,3%. Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs jūnijā ES pieaudzis par 5,2%, bet eirozonā - par 5,7%.

Straujākais kāpums šajā periodā bijis Īrijā (+21,9%),  Spānijā (+16,5%),  Itālijā (+13,8%), Francijā un Luksemburgā (abās valstīs +9,4%), kā Slovākijā  (+9,3%). Latvijā mazumtirdzniecības apmērs jūnijā mēneša salīdzinājumā pieaudzis par 4,6%, Igaunijā - par 4,8%, bet Lietuvā - par 5,6%.

No valstīm, par kurām pieejami dati, mēneša izteiksmē kritums bijis tikai Austrijā (-2,5%) un Vācijā (-1,6%).

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju un Kipru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.