Menu
 

Biedrība: Dārzeņu ražas potenciāls šogad Latvijā ir labāks nekā pērn

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Dārzeņu ražas potenciāls šogad Latvijā ir labāks nekā pērn, taču kopievākums būs atkarīgs no laika apstākļiem ražas novākšanā, aģentūrai LETA teica biedrības "Latvijas dārznieks" valdes priekšsēdētājs Jānis Bērziņš.

Viņš teica, ka kopumā dārzeņu raža šogad Latvijā solās būs laba, jo karstums līdz šim mijies ar nokrišņiem un kopumā, ar atsevišķiem lokāliem izņēmumiem, dārzos pietiek mitruma. Cita problēma kā katru gadu esot nezāles, bet kopumā dārzeņi attīstās labi un to raža solās būt laba.

Pēc Bērziņa teiktā, Latvijas dārzkopju izaicinājums ir laika apstākļi turpmākajos mēnešos - augustā un septembrī. Jācer, ka ražas novākšanas laikā nebūs pārlieku mitrs un nokrišņi, tad viss būs kārtībā.

Biedrība "Latvijas dārznieks" ir Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) dalīborganizācija.

Savukārt LOSP apvieno 59 lauksaimniecības nozaru un daudznozaru valsts līmeņa nevalstiskās organizācijas. LOSP iesaistās Latvijas lauksaimniecības un lauku attīstības politikas veidošanā un īstenošanā sadarbībā ar valsts likumdevējiem, valsts pārvaldes institūcijām, Zemkopības ministriju un citiem sociālajiem sadarbības partneriem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.