Menu
 

Tautsaimniecības komisijā runās par iespējamu slēptu elektrības rēķinu palielināšanu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

18.augustā plkst.10 notiks Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde, kurā plānots runāt par iespējamu slēptu elektrības rēķinu palielināšanos.

Partijā "KPV LV" informēja, ka AS "Augstsprieguma tīkls" iesniegtā tarifu aprēķināšanas metodika apstiprināšanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) "patiesībā nozīmētu elektrības rēķinu palielināšanos, kas vistiešākajā veidā ietekmēs mājsaimniecības, uzņēmumus un pašvaldības".

Komisijā piedalīsies pārstāvji no Finanšu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, SPRK, AS "Augstsprieguma tīkls", AS "Sadales tīkls" un LTRK.

SPRK ir sākts process jaunās "Augstsprieguma tīkls" metodikas apstiprināšanai ar mērķi samazināt tarifus būtībā uz "Sadales tīkla" rēķina, kas pēdējos gados bija veicis vērienīgus optimizācijas un efektivitātes projektus, skaidroja partijā, uzsverot, ka tas ļāvis no šī gada 1.janvāra samazināt tarifa mainīgo daļu klientiem par vidēji 8%, kas, piemēram, vidusmēra mājsaimniecībai nozīmēja kopējā elektrības rēķina samazinājumu aptuveni par 5,5%, vienlaikus nodrošinot kvalitatīvu elektroapgādi un mūsdienīgus pakalpojumus.

Komisijas priekšsēdētājs Ralfs Nemiro (KPV LV) gan piebilda, ka tikmēr ""Augstsprieguma tīkls" nekad nav izcēlies ar efektīvu darbību, tieši pretēji, tas ieplānojis vērienīgas investīcijas ne tikai pārvades infrastruktūrā, bet arī 26 miljonu eiro apmērā administrācijas ēkas, garāžu atjaunošanā un jaunās dispečeru telpās".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.