Menu
 

Pagājušajā nedēļā Latvijā elektroenerģijas cena pieauga par 22%

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vidējā elektroenerģijas cena pagājušā nedēļā Latvijā un Lietuvā pieauga par 22%, bet Igaunijā par 24%, visās trīs valstīs sasniedzot vidējo cenu 46,60 eiro par megavatstundu (MWh), aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo".

Savukārt "Nord Pool" sistēmas vidējā cena pagājušā nedēļā palielinājās līdz 9,94 eiro par MWh.

Iepriekšējā nedēļā "Nord Pool" apgabalā elektroenerģijas cenu pieaugumu turpināja ietekmēt siltāki un sausāki laikapstākļi, kā arī augstas hidroelektrostaciju izstrādes dēļ samazinājās Ziemeļvalstu hidroloģiskā bilance. Vienlaikus ražošanas izmaksu pieaugumu "Nord Pool" reģionā ietekmēja augstākas izejvielu un emisiju kvotu cenas.

Salīdzinot ar nedēļu iepriekš, "Nord Pool" reģionā elektroenerģijas patēriņš samazinājās līdz 6519 gigavatstundām (GWh) un izstrādes apjomi samazinājās līdz 6492 GWh.

Elektroenerģijas patēriņš aizvadītajā nedēļā Baltijas valstīs samazinājās par 1% līdz 476 GWh. Igaunijā patēriņš samazinājās par 4% līdz 128 GWh. Lietuvā tas pieauga par 1% līdz 219 GWh. Savukārt Latvijā patēriņš bija 129 GWh, kas ir bez izmaiņām pret iepriekšējo nedēļu.

Elektroenerģijas izstrāde pagājušajā nedēļā Baltijā samazinājās par 8% līdz 301 GWh, salīdzinot ar nedēļu iepriekš. Latvijā elektroenerģijas izstrāde samazinājās par 16% un iepriekšējā nedēļā tika saražotas 82 GWh. Igaunijā ražošanas apjomi pieauga par 5% līdz 125 GWh. Savukārt Lietuvā elektroenerģijas izstrādes apjomi samazinājās par 14% līdz 94 GWh.

Izstrādes apjoms attiecībā pret patēriņu Latvijā bija 64%, Igaunijā bija 98%, un Lietuvā 43%, bet Baltijas valstīs kopumā tika saražoti 63% attiecībā pret reģionā patērēto elektroenerģijas apjomu pagājušajā nedēļā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.