Menu
 

Linkaits: Covid-19 krīze ir atklājusi iespējas palielināt transporta nozares efektivitāti

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Covid-19 krīze ir būtiski ietekmējusi transporta nozari, kā arī atklājusi iespējas palielināt transporta nozares efektivitāti un radījusi priekšnosacījumus, lai no krīzes izietu un kļūtu daudz spēcīgāki, šodien, uzrunājot Eiropas transporta ministru konferences dalībniekus, pauda satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļā aģentūru LETA informēja, ka šodien Eiropas transporta ministru virtuālās konference pulcēja nozares ministrus, lai pārrunātu Eiropas inovatīvā dzelzceļa transporta izaicinājumus un novērtētu, kā atsevišķas dalībvalstis un Eiropas Savienība (ES) kopumā ir gatavas šādām krīzēm un izaicinājumiem.

Linkaits pauda, ka vietējam un starptautiskajam dzelzceļa transportam ir svarīga loma un tas nodrošina mobilitāti, palīdz samazināt emisijas un veidot loģistikas ķēdes.

"Tāpēc mums jāstrādā kopā, lai izveidotu labi funkcionējošus dzelzceļa koridorus - gan kravu, gan pasažieru pārvadāšanai, vienlaikus ņemot vērā tirgus vajadzības," aicināja ministrs, uzsverot multimodalitātes nozīmīgo lomu Eiropas zaļā kursa mērķu sasniegšanā un transporta ķēdes vajadzību realizācijā.

Linkaits informēja kolēģus, ka Latvija pievienojas dzelzceļa kravu pārvadājumu koridoram (Rail Freight Corridor 8), un norādīja, ka sadarbība un kopīgi projekti ir veids, kā stiprināt vienotās Eiropas dzelzceļa telpas ieviešanu Baltijas valstīs pirms "Rail Baltica" dzelzceļa infrastruktūras pilnīgas darbības uzsākšanas.

"Tuvākajā nākotnē dzelzceļa līnijai "Rail Baltica" būs svarīga loma ne tikai savienojamības nodrošināšanā, bet arī videi draudzīgu kravu pārvadājumu un augstas kvalitātes pasažieru pārvadājumu nodrošināšanā. Izmantojot šo jauno savienojumu, Baltijas valstis tiks pilnībā integrētas ES dzelzceļa tīklā," pauda Linkaits.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.