Menu
 

Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā turpina lēnām sarukt

  • Autors:  LETA
Reģistrētā bezdarba līmenis procentos no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita Rīgas, Kurzemes, Latgales, Vidzemes un Zemgales reģionā. Dati: Nodarbinātības valsts aģentūra. Infografika: LETA Reģistrētā bezdarba līmenis procentos no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita Rīgas, Kurzemes, Latgales, Vidzemes un Zemgales reģionā. Dati: Nodarbinātības valsts aģentūra. Infografika: LETA

Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā turpina lejupejošu tendenci, un kopš septembra beigām tas ir samazinājies vēl par 0,2 procentpunktiem, nokrītot līdz 7,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, otrdienas rītā intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone. Kā ziņots, septembra beigās reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā bija 7,7%, kas ir par 0,5 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Simsone "900 sekundēs" klāstīja, ka reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā sāka kristies jūnija vidū un pozitīvā tendence ir saglabājusies līdz pat šim brīdim. Parasti rudenī un ziemā bezdarba līmenis pieaug, jo beidzas sezonālie darbi, bet pagaidām tas brīdis vēl nav pienācis, sacīja NVA vadītāja.

Viņa atzina, ka Covid-19 radītā krīze kopš pavasara visvairāk skārusi tūrisma, ēdināšanas, viesnīcu un pasažieru pārvadājumu nozares. Vasarā, kad ļoti aktīvs bija iekšzemes tūrisms, situācija minētajās nozarēs uzlabojusies, taču pirmskrīzes rādītāji vienalga neesot sasniegti.

Kolektīvās atlaišanas iesniegumus NVA gan kopš jūnija vidus vairs neesot saņēmusi. Lai gan turpinās pakāpeniska darbinieku atbrīvošana no amatiem tādos uzņēmumos kā, piemēram, "Latvijas dzelzceļš" (LDz), ne visi atlaistie kļūst par NVA klientiem, jo daļa jau uzreiz atrod jaunu darbu, bet citi ir pensijas vecumā, norādīja Simsone, piebilstot, ka starp NVA klientiem ir ir vairāk nekā 1000 bijušo LDz darbinieku.

Kā ziņots, LDz janvārī paziņoja, ka līdz šā gada beigām plāno pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar aptuveni 1500 darbiniekiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.