Menu
 

Čeku loterijā 16 mēnešos reģistrēti 20,79 miljoni maksājuma dokumentu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Čeku loterijā no 2019.gada 1.jūlija līdz 2020.gada 31.oktobrim reģistrēti 20 791 898 čeki, kvītis un biļetes, informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Šajā laikā notikušas 16 mēnešu izlozes un viena gada izloze, un tajās kopumā izlozēti 864 naudas laimesti 480 000 eiro apmērā. Līdztekus naudas balvām loterijas dalībnieki laimējuši arī 446 papildu balvas, ko piedāvājuši VID Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieki.

Vienlaikus VID norādīja, ka no 2021.gada 1.aprīļa čeku loterijā varēs reģistrēt ne tikai čekus, kvītis un biļetes, bet arī rēķinus, kas apmaksāti ar internetbankas starpniecību. Savukārt otrs izlozes jauninājums ļaus iedzīvotājiem piedalīties tematiskajās nozaru čeku izlozēs.

Reģistrējot rēķinus, dalībniekam būs jānorāda nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs, rēķina numurs, datums, summa un jāveic atzīme, ka rēķins ir apmaksāts ar bankas pārskaitījumu. Tātad, piemēram, rēķinu, kas saņemts par auto remontu vai pārtikas piegādi uz mājām, varēs reģistrēt loterijā, pretendējot uz čeku loterijas laimestiem. Lai laimestu saņemtu, būs jāuzrāda ne vien laimīgais rēķins, bet arī dokuments, kas apliecina rēķina samaksu ar bankas pārskaitījumu.

Tāpat Saeimas 23.novembrī pieņemtie grozījumi Čeku loterijas likumā paredz, ka VID, ņemot vērā valsts nodokļu nomaksas veicināšanas prioritātes, ik ceturksni definēs vienu nozari, ar kuras čekiem būs iespēja piedalīties īpašā "nozaru čeku izlozē" un laimēt trīs naudas balvas 500 eiro vērtībā. VID izraudzītās nozares tiks publicētas čeku loterijas tīmekļvietnē "www.cekuloterija.lv" vienu mēnesi pirms tematiskā ceturkšņa sākuma.

Ņemot vērā, ka līdz ar ierastajā izlozēm ik mēnesi notiks arī tematiskās nozaru čeku izlozes, no 2021.gada 1.aprīļa mainīsies balvu sadalījums. Loterijas dalībniekiem būs iespēja pretendēt uz 35 naudas balvām 100 eiro vērtībā, trīs laimestiem 2000 eiro vērtībā un vienu laimestu 10 000 eiro apmērā. Tāpat ik mēnesi trīs naudas balvas 500 eiro vērtībā tiks izlozētas tikai starp nozares čekiem. Loterijas naudas balvu fonds paliks nemainīgs - 30 000 eiro mēneša izlozē un 70 000 eiro gada izlozē.

Čeku loterijā šobrīd var piedalīties ikviens, reģistrējot tīmekļa vietnē "www.cekuloterija.lv" čeku, kvīti vai biļeti vismaz piecu eiro vērtībā. Darījumu apliecinošajam dokumentam ir jābūt izsniegtam par preci vai pakalpojumu, kas saņemts no Latvijā reģistrēta nodokļu maksātāja.

Jau vēstīts, ka čeku loterija notiek kopš 2019.gada 1.jūlija. Čeku loterijas mērķis ir veicināt godīgu konkurenci un labprātīgu nodokļu saistību izpildi, mudinot pircējus pieprasīt čekus un kvītis par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem, tādējādi veicinot kultūras maiņu sabiedrībā. Čeku loteriju organizē VID, informatīvi atbalsta VAS "Latvijas Loto".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.