Menu
 

Tirgotāju asociācija aicina atcelt aizliegumu rūpniecības preču tirdzniecībai svētku dienās un sestdienās

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) aicina atcelt aizliegumu rūpniecības preču tirdzniecībai svētku dienās un sestdienās, pavēstīja LTA prezidents Henriks Danusevičs.

LTA vadītājs pauda viedokli, ka pagājušās nedēļas pārdošanas pieredze norāda uz divām tendencēm Covid-19 risku ierobežošanā nozarē - pirmkārt, pozitīvi mainījusies attieksme pret masku lietošanu, šobrīd 99% pircēju to lieto un konflikta gadījumos palīdz policija. Otrkārt, pircējiem un tirgotājiem ir neapmierinātība un neizpratne par rūpniecības preču sortimenta ierobežošanas loģiku, norādīja Danusevičs.

Tāpēc, uzklausot uzņēmēju un pircēju viedokļus, kā arī ņemot vērā Ministru kabineta noteikumus "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" un Covid-19 riska vadības rokasgrāmatu tirdzniecības nozarei, LTA aicina veikt grozījumus ierobežojumiem tirdzniecībai brīvdienās.

LTA rosina degvielas uzpildes stacijās (DUS) atļaut tirgot "degvielu un citas transporta līdzekļa drošai ekspluatācijai nepieciešamās preces un aprīkojumu", atcelt aizliegumu rūpniecības preču tirdzniecībai svētku dienās un sestdienās, kā arī aizliegt rūpniecības preču tirdzniecību svētdienās, izņemot DUS un pirmās nepieciešamības preces, piemēram, krīzes komplektā iekļautos.

Tāpat LTA aicina atļaut tirgot "mājdzīvnieku pārtiku un saistītās preces", higiēnas un veselības nodrošināšanai nepieciešamākās preces (krēmus, dezodorantus, vates kociņus, skūšanās piederumus), atļaut tirgot lojalitātes kartes, telefonu kartes, kā arī atļaut tirgot maisiņus un cita veida iepakojumu.

Šos priekšlikumus LTA pirmdien ir nosūtījusi Valsts kancelejai un Ekonomikas ministrijai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.