Menu
 

"Valsts nekustamie īpašumi" 11 mēnešos pārdevuši 86 īpašumus par 3,4 miljoniem eiro

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - pixabay.com Ilustrācija - pixabay.com

Šogad VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) 11 mēnešos pārdevusi 86 īpašumus par 3,4 miljoniem eiro, informēja VNĪ pārstāvji.

Starp pārdotajiem objektiem ir 59 vidi degradējošas būves 28 adresēs (starp tām 30 A kategorijas, deviņi B un 20 C kategorijas grausti).

Tāpat 11 mēnešos nojauktas četras būves divās adresēs, četrām ēkām atjaunotas fasādes, pieci objekti nodoti valdījumā citām publiskajām personām.

Šogad par 1,205 miljoniem eiro pārdota Rakstniecības un mūzikas muzeja krātuve Tērbatas ielā 75, Rīgā, par 678 600 eiro pārdota biroju ēka Mucenieku ielā 3, Rīgā, par 530 480 eiro pārdota administratīvā ēka Akadēmijas ielā 3, Jelgavā, par 188 200 eiro pārdots nekustamais īpašums Dubultu prospektā 142, Jūrmalā, par 157 660 eiro pārdots īpašums Liepājas ielā 26, Kuldīgā, par 149 000 eiro pārdots īpašums Juglas ielā 14, Rīgā, par 99 700 eiro pārdota vēsturiskās mūzikas skolas ēka Pils ielā 38, Ventspilī, par 86 140 eiro pārdots īpašums Dzelzceļa ielā 3, Jūrmalā, bet par 70 300 eiro pārdots īpašums "Lēnu" pils Skrundas novadā.

VNĪ pārstāvji norādīja, ka uzņēmums mērķtiecīgi strādā pie nodoto degradēto valsts īpašumu sakārtošanas, pārdošanas vai nodošanas citām iestādēm, radot iespēju to jaunai attīstībai. Lielākā daļa īpašumu tiek virzīti pārdošanai, daļa nodošanai citiem valdītājiem, daļa tiek atjaunoti, lielākoties tie ir kultūrvēsturiskie objekti. Gūtie ieņēmumi tiek izmantoti valsts vajadzībām nepieciešamo īpašumu sakārtošanai un modernu biroju izveidei valsts iestādēm, kas rada publisko izmaksu ietaupījumu ilgtermiņā un sekmē valsts pārvaldes efektivitāti.

Kopumā VNĪ šobrīd strādā pie 118 infrastruktūras attīstības projektiem apmēram 180 miljonu eiro apmērā un 25 jaunām projektu idejām. Šogad VNĪ vadībā pabeigti tādi valstiskas nozīmes attīstības projekti kā vēsturiskā policijas nama Aspazijas bulvārī 7 pielāgošana prokuratūras vajadzībām, kur vienā adresē tagad mājo 9 prokuratūras struktūrvienības. Farmācijas un Latvijas Vēstures un kuģniecības muzejiem atjaunotas fasādes. Tāpat pabeigti energoefektivitātes projekti Valsts prezidenta rezidencē Jūrmalā un Latvijas Nacionālā arhīva ēkā Daugavpilī, gada nogalē tiks pabeigts arī energoefektivitātes projekts Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā, izveidojot veselīgu un drošu vidi vairāk nekā 450 audzēkņiem, kā arī ap 150 pedagogiem un tehniskajiem darbiniekiem.

Noslēguma stadijā šobrīd atrodas fasādes atjaunošanas darbi izstāžu zālei "Arsenāls" Torņa ielā 1, Ekonomikas ministrijas ēkai Brīvības iela 55, Tiesībsarga biroja ēkai Baznīcas ielā 25, kā arī padziļinātās muitas kontroles ēkai uz Latvijas-Krievijas noslogotākās robežšķērsošanas vietas "Terehova". Minētos darbus plānots pabeigt līdz jaunā gada sākumam.

Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.