Menu
 

Novembrī mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 1,4%

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto no arhīva Foto no arhīva

2020.gada novembrī, salīdzinot ar 2019.gada novembri, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 1,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 2,9%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 3,8%, autodegvielas – palielinājās par 13,3%.

Salīdzinot ar 2019.gada novembri, būtiskākais apgrozījuma kāpums bija mājsaimniecības elektroierīču mazumtirdzniecībā (par 40,3%) un farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 5,2%). Ievērojams apgrozījuma kritums bija apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 27,4%), mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 26,0%) un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā specializētajos veikalos (par 7,1%). Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, samazinājās par 0,9%, informē CSP pārstāvji.

2020.gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem salīdzināmajās cenās, mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums samazinājās par 1,9%. Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājās par 2,1%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 3,2%, autodegvielas – palielinājās par 1,6%.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, būtiskākais apgrozījuma pieaugums bija mājsaimniecības elektroierīču mazumtirdzniecībā (par 20,6%) un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā specializētajos veikalos (par 10,3%). Vislielākais apgrozījuma kritums bija apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 21,2%), farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 5,6%) un kosmētikas un tualetes piederumu mazumtirdzniecībā (par 4,9%). 2020.gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, samazinājās par 6,7%, vēsta CSP.

Plašāka informācija par sezonāli izlīdzinātiem, kalendāri izlīdzinātiem un neizlīdzinātiem mazumtirdzniecības apgrozījuma indeksiem pieejama CSP datubāzē sadaļā "Tirdzniecība un pakalpojumi".

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.