Menu
 

"Luminor" banka: Pērn patēriņa kredīti visbiežāk izsniegti remontdarbiem un īpašuma labiekārtošanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Pagājušā gada laikā pieaudzis izsniegto patēriņa kredītu apjoms mājokļa remontam un īpašuma labiekārtošanai, liecina “Luminor” bankas apkopotā informācija. Pēc bankas datiem vidējā patēriņa kredīta aizdevuma summa Baltijas valstīs sasniegusi 4000 eiro.

Populārākie patēriņa aizdevuma mērķi 2020. gadā aiz remontdarbiem un īpašuma labiekārtošanas bija ārstniecības izdevumu segšana, hobiju un brīvā laika pavadīšanas atbalstošas aktivitātes un priekšmeti, kā arī elektroierīces. Visbiežāk Latvijas iedzīvotāji patēriņa kredītu ņēma uz atmaksas periodu līdz 38 mēnešiem.

Kopš krīzes sākuma pagājušā gada martā “Luminor” banka novērojusi, ka cilvēki patēriņa kredītus izmanto, lai iegādātos arī nelielus īpašumus – dārza mājiņas, vasarnīcas, lauku mājas. To iegādes cena, īpaši reģionos, bieži vien ir pietiekami zema, lai nebūtu jāņem hipotekārais kredīts. Nereti šādos gadījumos nepieciešams ieguldījums arī atjaunošanas darbiem, lai iegādātais īpašums būtu arī apdzīvojams.

“Pandēmijas laikā, pavadot laiku vairāk mājās, Latvijas iedzīvotāji biežāk pievērsušies mājokļa remontdarbiem un īpašuma labiekārtošanai – par to liecina bankas apkopotā informācija par šogad izsniegtajiem patēriņa kredītiem,” komentējis “Luminor” bankas kreditēšanas vadītājs Baltijā Kaspars Lukačovs.

“Šogad cilvēki aizņēmušies naudu, lai segtu arī dažādus ar ārstniecību saistītus izdevumus – cilvēki tā vietā, lai gaidītu ilgā rindā uz kādu no veselības aprūpes pakalpojumiem, izvēlas par to norēķināties paši. Kopumā aizņemšanās tendence vērtējama pozitīvi, jo redzam, ka cilvēki arvien retāk ņem patēriņa kredītu, lai realizētu kādu pēkšņu iegribu – lēmumi, galvenokārt, ir iepriekš pārdomāti un atbildīgi, izvērtējot iespējas uzņemtās saistības izpildīt.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.