Menu
 

Aptauja: Pērn 70% mazo un vidējo uzņēmumu lēmuši par attālinātā darba ieviešanu

  • Autors:  LETA
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Covid-19 pandēmijas apstākļos pērn 70,6% Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu lēmuši par attālinātā darba ieviešanu, liecina grāmatvedības un uzņēmuma vadības sistēmas "Jumis" attīstītāja SIA "Jumis Pro" veiktā uzņēmumu aptauja.

Tajā secināts, ka attālinātā strādāšana likusi ieviest arī izmaiņas biznesa vadības procesos. Tai skaitā 33,8% respondentu reģistrējušies e-parakstam, lai varētu apstiprināt dokumentus attālināti, bet 17,6% aptaujāto uzņēmuma ietvaros izveidojuši ērtāku datu apmaiņu sistēmu.

Populārāko risinājumu vidū ir arī pāriešana uz mākoņprogrammu izmantošanu, ko izvēlējušies 14,7% respondentu, un e-rēķinu aprites ieviešana - elektroniski sagatavotus rēķinus pēdējā gada laikā sākuši izmantot 13,2% no aptaujātajiem.

Lai palīdzētu darbiniekiem veikt tiešos pienākumus, 47,1% uzņēmumu palīdzēja iekārtot darba vietu. Tas ietvēra gan mēbeļu, gan iekārtu sagādāšanu. Daži uzņēmumi piešķīra strādājošajiem papildu līdzekļus nepieciešamo lietu iegādei, citi organizēja mēbeļu un datortehnikas pārvešanu no biroja uz mājām. Savukārt 18,4% uzņēmumu darbiniekiem iegādājās vai abonēja mākoņprogrammas darbam no mājām.

Tāpat uzņēmumu aptaujā noskaidrots, ka 22,8% uzņēmumu aizvadītā gada laikā rīkojuši komandas saliedēšanas un motivēšanas tiešsaistes pasākumus. Vēl 5,9% piešķīra darbiniekiem papildu finansiālo atbalstu, lai tie varētu apgūt jaunas zināšanas tiešsaistes kursos vai saņemt speciālistu palīdzību.

Aptauja tika veikta 2021.gada martā un tajā piedalījās 144 Latvijas vidējie un mazie uzņēmumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.