Menu
 

Satiksmes ministrs: Pusgada laikā varētu nonākt līdz konceptuālai skaidrībai par tranzīta nozares nākotni

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Pusgada laikā varētu nonākt līdz konceptuālai skaidrībai par tranzīta nozares nākotni, pirmdien ostu pārvaldības reformai veltītajā diskusijā pauda satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Diskusijā par ostu pārvaldības modeļa maiņu Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jurģis Miezainis (PCL; KPV LV) mudināja ostu reformu skatīt kontekstā ar tranzīta politiku. "Ideāli būtu, ja ostu pārvaldības reformu skatītu kopā ar nozares attīstības stratēģiju," piebilda Miezainis.

Linkaits atzina, ka ostas un tranzīta jomas patlaban piedzīvo fundamentālas izmaiņas. Viņš uzsvēra, ka bez tranzīta jomas un kravu pārvadājumiem caur ostām valsts tautsaimniecība nevar funkcionēt. Ministra ieskatā, ir jāvairo izpratne par to, ko tranzīta nozare sniedz valsts ekonomikai, proti, ka tā ne tikai dod nodokļu ieņēmumus un rada darbavietas, bet arī ir sistēmiski svarīga nozare.

Satiksmes ministrs norādīja, ka patlaban notiek diskusijas par tranzīta nozares attīstību, bet pusgada laikā jau varētu nonākt līdz konceptuālai skaidrībai par attīstības virzieniem. "Ostas pārvaldība ir viens virziens, par ko skaidrība jau ir panākta, bet tālāk ir jādiskutē par tranzīta nozares attīstību," uzsvēra Linkaits.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.