Menu
 

Reirs uzdod VID vadītajai uzsākt izmeklēšanu par pārkāpumiem muitā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) pēc atkārtoti konstatētiem korupcijas gadījumiem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas struktūrvienībā uzdevis VID ģenerāldirektorei Ievai Jaunzemei nekavējoties rīkoties un uzsākt dienesta izmeklēšanu par sistemātiskiem pārkāpumiem muitā korupcijas jomā, izvērtēt atbildīgo amatpersonu rīcību un uz dienesta izmeklēšanas laiku atstādināt par šo procesu atbildīgās augstākās muitas amatpersonas, informēja Finanšu ministrijā.

"Svarīgi nekavējoties rīkoties, atrast problēmas sakni un to novērst. Svarīgi panākt, lai VID ir godīga un mūsdienīga organizācija, kas darbojas likumu ietvaros, un tiek vadīta pēc labas pārvaldības principiem," lēmumu komentējis finanšu ministrs Jānis Reirs.

VID Iekšējās drošības pārvalde sadarbībā ar Specializēto nodokļu un muitas lietu prokuratūru, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), VID Nodokļu un muitas policiju un Valsts robežsardzi veikusi izmeklējošās darbības muitas kontroles punktā "Terehova", kuras rezultātā aizturētas VID Muitas pārvaldes amatpersonas. Izmeklēšanas interesēs patlaban papildu informācija netiek sniegta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.