Menu
 

"Olainfarm" valde cēlusi prasību tiesā pret bijušajiem valdes locekļiem

  • Autors:  Apriņķis.lv/LETA
Foto – LETA Foto – LETA

Izpildot 2020.gada 22.septembra akcionāru sapulces lēmumu, AS “Olainfarm” valde ir cēlusi prasību tiesā pret bijušajiem AS “Olainfarm” valdes locekļiem. Ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2021.gada 12.aprīļa lēmumu ir ierosināta civillieta. AS “Olainfarm” prasība celta pret bijušajiem valdes locekļiem, kuri piedalījušies līguma slēgšanā ar “Banestar Management Limited”, nodarot zaudējumus 26 067 760,05 eiro apmērā, informē “Olainfarm” pārstāve Ieva Lapiņa-Ennīte.

AS “Olainfarm” valde 2019.gada aprīlī padziļināti iepazinās ar uzņēmuma saimniecisko darbību un noslēgtajiem līgumiem. Tā konstatēja mārketinga ārpakalpojuma darījumus ar Kiprā reģistrētu uzņēmumu “Banestar Management Limited”, kas raisīja šaubas par to iespējami fiktīvo darījumu raksturu, saimniecisko lietderību un pamatotību. Arī līgumu summas neatbilda saņemtajam pakalpojumu apjomam, kā arī mārketinga aktivitātēm nebija atbilstoši apliecinoši dokumenti. Sākumā sadarbība ar uzņēmumu tika apturēta, pēc tam – pārtraukta, un par konstatēto uzņēmums vērsās Valsts policijā, kas ierosināja kriminālprocesu, atzīstot AS “Olainfarm” par cietušo. Aizdomīgie darījumi veikti no 2017.gada 2.janvāra līdz 2019.gada 4.aprīlim, vēsta uzņēmumā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka šajā laika posmā uzņēmuma valdē strādājuši Oļegs Grigorjevs, Mihails Raizbergs, Inga Krūkle, Lauris Macijevskis, Mārtiņš Tambaks, Vladimirs Krušinskis, Salvis Lapiņš, Jeļena Borcova un Veranika Dubickaja.

Lai pārliecinātos par iepriekšējās augstākā līmeņa vadības īstenoto saimniecisko darbību un veikto maksājumu par mārketinga pakalpojumu pamatotību Kipras uzņēmumam, 2019.gada aprīlī pēc krimināllietas procesa virzītāja pieprasījuma AS “Olainfarm” piesaistīja neatkarīgu, starptautisku revidentu. 2019.gada augustā saņemtajā revidenta ziņojumā norādīts, ka padziļinātajā izpētē tika gūts apstiprinājums – darījuma rezultātā, iespējams, nodarīti zaudējumi AS “Olainfarm” lielā apmērā, norāda I.Lapiņa-Ennīte.

AS “Olainfarm” valdes locekle Milana Beļeviča uzsver: “AS “Olainfarm” šobrīd iet transformācijas ceļu, pilnveidojot uzņēmuma efektivitāti un pārvaldību. Mūsu mērķis ir uzlabot iekšējo procesu un lēmumu pieņemšanas caurskatāmību, kā arī pēc iespējas novērst šādus riskus nākotnē, lai nodrošinātu ilgtspējīgu uzņēmuma darbību un pievienoto vērtību uzņēmuma akcionāriem, darbiniekiem, partneriem un sabiedrībai kopumā.”

Jau vēstīts, ka "Olainfarm" koncerna auditētais apgrozījums 2019.gadā bija 137,219 miljoni eiro, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga divas reizes un bija 22,263 miljoni eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm: Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.