Logo
Drukāt šo lapu

Pierīgas un Rīgas iedzīvotājiem piegādās 400 000 "Ikea" katalogu

Pierīgas un Rīgas iedzīvotājiem piegādās 400 000 "Ikea" katalogu arhīvs

Sākusies pirmā latviešu valodā izdotā "Ikea" kataloga izplatīšana Latvijas iedzīvotājiem. Katalogs, kas ir “mājokļa labiekārtošanas un interjera dizaina iedvesmas avots” teju 300 lappušu biezumā, divu nedēļu laikā tiks piegādāts vairāk nekā 400 tūkstošos mājokļu Rīgā un Pierīgā.

Pēc "Ikea" Latvija veikala vadītājas Ingas Filipovas vārdiem, veidojot "Ikea" katalogu, galvenokārt tika domāts par cilvēkiem un to, kā uzlabot ikviena dzīvi mājās: “Šogad "Ikea" katalogā apkopotas interjera idejas un risinājumi visdažādākajiem mājokļiem, jo cilvēku dzīves apstākļi un finansiālās iespējas ļoti atšķiras. Kataloga nolūkos tika izveidoti septiņi mājokļu iekārtojumi, lai ikviens tajos spētu saskatīt ko sev tuvu un rastu iedvesmu skaistām pārvērtībām savās mājās. Katalogā attēlota dažādu cilvēku sadzīve, ņemot vērā viņu sapņus un vajadzības mājās.”

Katalogā apkopotas Zviedrijas interjera dizaina idejas, kuras par pieņemamu cenu iedzīvināt arī savās mājās, iekārtojot pavisam nelielu mājokli vai māju, kurā mīt ģimene ar bērniem, vai jebkādu citu dzīves. Veidojot katalogu, ņemti vērā vispasaules pētījuma “Dzīve mājās” rezultāti. Latvijā pētījums tika veikts 2018. gada jūlijā. Vidēji katrs otrais respondents teica, ka ir apmierināts ar sava mājokļa iekārtojumu, tomēr 6 no 10 respondentiem norādīja, ka viņu mājās nepieciešams remonts, un 75 % aptaujāto atzina, ka tas galvenokārt tiek atlikts naudas trūkuma dēļ.

Šogad “Ikea” katalogu izdos 50 valstīs 37 valodās ­­– kopumā vairāk nekā 190 miljonos eksemplāru.

Kā zināms, “Ikea” veikalu Biķeru ielā 2, Dreiliņos, Stopiņu novadā atklās 30. augustā. Tā platība ir 34 500 kvadrātmetru, bet veikala teritorija kopumā aizņem 10 hektārus. “Ikea” veikalā darbosies arī restorāns ar 450 sēdvietām, kā arī bistro un Zviedrijas pārtikas preču veikals.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024