Menu
 

"Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums pirmajā ceturksnī pieaudzis par 38,7%

  • Autors:  LETA
Foto – "Madara Cosmetics" Foto – "Madara Cosmetics"

Kosmētikas ražotāja "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums šogad pirmajos trijos mēnešos bija 4,48 miljoni eiro, kas ir par 38,7% vairāk nekā 2020.gada attiecīgajā periodā, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga". Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni – 2020.gada ceturto ceturksni – "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums palielinājies par 12%.

Šogad pirmajā ceturksnī "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums Latvijā pieaudzis par 24% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, pārējās Eiropas Savienības valstīs – par 40%, bet valstīs ārpus Eiropas Savienības – 2,3 reizes.

Pēc kompānijas pārstāvju vēstītā, apgrozījuma pieaugumu būtiski ietekmējusi e-komercijas attīstība, tiešo e-komercijas kanālu īpatsvaram sasniedzot 45% no mātesuzņēmuma pirmā ceturkšņa apgrozījuma. Tiešās e-komercijas īpatsvara pieaugums salīdzinājumā ar 2020.gada pirmo ceturksni veidoja 14 procentpunktus, bet salīdzinājumā ar 2020.gada ceturto ceturksni – 11 procentpunktus. Tāpat kompānijas pārstāvji norāda, ka 2021.gada pirmajā ceturksnī Latvijā gūti 29% ieņēmumu, pārējās Eiropas Savienības valstīs – 63%, bet ārpus Eiropas Savienības – 8%.

"Uzņēmums turpina aktīvu darbu pie produktu izstrādes, gada sākumā atklājot divus lūpu balzamus, vairākus ķermeņa un sejas kopšanas līdzekļus, piemēram, C vitamīna sejas krēms. Reaģējot uz uzņēmuma saules aizsardzības produktu augsto pieprasījumu un klientu atzinīgo novērtējumu, pavasarī tika pabeigts darbs pie SPF50 saules aizsardzības līdzekļiem, kas būs pieejami tirdzniecībā jau pavisam drīz," atzīmē kompānijas pārstāvji. Vadības iepriekš paziņotais apgrozījuma mērķis 2023.gadam joprojām ir 27 miljoni eiro.

Jau vēstīts, ka "Madara Cosmetics" pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 16,078 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 39,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 3,429 miljoni eiro.

Kompānijas lielākie īpašnieki ir Uldis Iltners (23,93%), Lote Tisenkopfa-Iltnere (23,77%), Somijas "Transmeri Group Ab" (22,94%), Liene Drāzniece (6,79%) un Zane Tamane (6,67%). "Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.