Menu
 

"Siguldas būvmeistara" apgrozījums pērn samazinājies par 15,7%

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Būvniecības uzņēmuma AS "Siguldas būvmeistars" apgrozījums pagājušajā gadā bija 8,524 miljoni eiro, kas ir par 15,7% mazāk nekā 2019.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 23,8% un bija 644 265 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka pagājušais gads uzņēmumam bija veiksmīgs, neskatoties uz apgrozījuma kritumu, jo gūta peļņa. Uzņēmums nav izjutis Covid-19 pandēmijas ietekmi uz tā darbību un nav izmantoti valsts atbalsta pasākumi. Šogad uzņēmums plāno apgrozījuma pieaugumu un nelielu peļņas samazinājumu.

Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, veiktās investīcijas un līdzekļu uzkrājumus, "Siguldas būvmeistars" nesaskata lielus riskus uzņēmuma attīstībai turpmākajos gados. Šogad plānots saglabāt gan būvniecības, gan dolomīta šķembu ražošanas apmērus, gan arī uzņēmums turpinās attīstīt nekustamo īpašumu nomu.

Uzņēmuma vadības ziņojumā arī norādīts, ka saistībā ar gada sākumā spēkā esošajiem tirdzniecības ierobežojumiem šogad prognozēts būvmateriālu tirdzniecības apmēru samazinājums. 

Pērn uzņēmumā no pašu līdzekļiem un aizņēmuma no bankas veiktas investīcijas 1,769 miljonu eiro apmērā. Kopējo ilgtermiņa ieguldījumu bilances vērtība ir 10,376 miljoni eiro.

Uzņēmuma specializācija ir inženierbūvju būvniecība un dzīvojamo namu celtniecība. Būvmateriālu ražošanā "Siguldas būvmeistars" specializējas dolomīta šķembu ražošanā. Uzņēmumam pieder reģionālais būvmateriālu tirdzniecības centrs "Gāles nams", bet 2015.gadā sākta kamīnmalkas ražošana un eksports. 2019.gadā "Siguldas būvmeistars" strādāja ar 10,117 miljonu eiro apgrozījumu un guva 520 514 eiro peļņu.

"Siguldas būvmeistara" lielākie akcionāri ir Jānis Libkovskis (38,16%), Jānis Odziņš (10,74%), Dāvis Odziņš (9,83%), Iveta Odziņa (9,83%), Laura Odziņa (9,83%) un Juris Pošeika (8,58%), liecina uzņēmuma informācija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.