Menu
 

"Clean R" plāno ieguldīt līdz 200 000 eiro atkritumu konteineru pārvaldīšanas sistēmā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vides pakalpojumu sniedzējs SIA "Clean R" plāno ieguldīt līdz 200 000 eiro, lai uz apmēram 18 000 atkritumu konteineru uzstādītu radiofrekvences identifikācijas tehnoloģiju sistēmu, tādējādi ļaujot klientiem pārvaldīt savus konteinerus, pavēstīja "Clean R" sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Auziņa.

Viņa skaidroja, ka sistēma tostarp ļaus klientiem kontrolēt un izsekot konteineru izvešanas laiku un darbu izpildes precizitāti. 

Sistēmas uzstādīšanu uz konteineriem "Clean R" sāka šonedēļ.

Iecerēts, ka šādas sistēmas ieviešana un sasaiste arī ar Rīgas pilsētas pašvaldības informācijas tehnoloģiju platformām sniegs operatīvāku un precīzāku pārraudzību atkritumu izvešanas nodrošināšanā.

"Clean R" Klientu atbalsta departamenta vadītājs Reinis Zarāns uzsver, ka sistēma nekādā veidā neiegūst un neveido datus par konteinera īpašnieku un viņa paradumiem, bet tā ļauj precīzi identificēt, kas noticis ar atkritumu konteineru.

"Savietota ar GPS sistēmu, kas jau uzstādīta uz atkritumu izvedēju automašīnām, radiofrekvences identifikācijas tehnoloģiju sistēma sniedz iespēju gan mums, gan klientam precīzi noteikt laiku, kad konteiners tika pacelts un izvests, un identificēt arī konkrētu atkritumu vedēju, ar kuru tas ticis izdarīts," skaidroja Zarāns.

Pēc viņa teiktā, tas varētu būt atvieglojums reizēs, kad klients pēkšņi attopas, ka konteinerā izmetis arī ko vērtīgu. 

"Mums bijuši gadījumi, kad klients izmisis zvana un meklē savu atkritumu izvedēju, jo atskārtis, ka līdz ar atkritumiem nejauši izsviedis vērtīgus dokumentus, naudu, dārglietas un pat kāzu kleitu, ko, noķerot atkritumu mašīnu, vēlas atgūt. Pateicoties sistēmai, mēs ātri un precīzi varēsim noteikt gan to, cikos konteiners izvests, gan arī izsekot konkrēto atkritumu vedēju un tā maršrutu," teica Zarāns.

Kā skaidroja uzņēmumā, radiofrekvences identifikācijas tehnoloģiju sistēma sastāv no mikroshēmas, kas tiek uzstādīta uz konteinera, tās nolasītāja, kas atrodas uz "Clean R" automašīnas, un datorsistēmas, kas datus apstrādā un uzkrāj.

Kompānijā uzsvēra, ka raidītāji ir droši, neatstāj nekādu iespaidu uz apkārtējo vidi un veselību un ir teju nemanāmi. Sistēma ir līdzīga tām, kas strādā veikalos un tirdzniecības vietās. Atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu nodrošināšanai "Clean R" šādu sistēmu vairākus gadus sekmīgi izmanto arī Jūrmalā.

Sistēmas uzstādīšanu un aktivizēšanu uz "Clean R" klientu konteineriem Rīgā plānots turpināt līdz gada nogalei. Katrs klients pirms sava konteinera digitalizācijas par to saņems informatīvu paziņojuma īsziņu uz tālruņa numuru, kas norādīts kā kontakttālrunis klienta līgumā ar "Clean R".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.