Menu
 

Saeimas Budžeta komisija atbalsta vienreizēja 200 eiro pabalsta izmaksu arī izdienas pensionāriem ar invaliditāti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pirmdien konceptuāli atbalstīja grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, kas paredz vienreizēju pabalstu 200 eiro apmērā izmaksāt arī izdienas pensijas saņēmējiem ar invaliditāti, kuri nav sasnieguši vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamo vecumu.

Kā vēsta Saeimas preses dienests, plānots, ka pabalstu saņems personas, kurām attiecīgais statuss bija laika periodā no šī gada 1.marta līdz ārkārtējās situācijas beigām – 7.aprīlim.

Izdienas pensionāriem ar invaliditāti, kuri nav sasnieguši vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamo vecumu, vienreizējo pabalstu izmaksās iestādes, kuru rīcībā ir informācija par šīm personām – Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA), Aizsardzības ministrija, Militārās izlūkošanas un drošības dienests un Satversmes aizsardzības birojs.

Plānots, ka pabalstu izmaksās mēneša laikā no dienas, kad tiks pieņemts lēmums par izdienas pensijas piešķiršanu, un to piegādās saņēmēja dzīvesvietā bez maksas vai pārskaitīs uz personas kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas kontu. VSAA pabalstu piešķirs un izmaksās bez personas iesnieguma, bet Aizsardzības ministrija, Militārās izlūkošanas un drošības dienests un Satversmes aizsardzības birojs pabalsta izmaksu veiks, pamatojoties uz personas iesniegumu.

Vienreizējo pabalstu paredzēts izmaksāt 559 personām, un tam nepieciešami nepilni 112 tūkstoši eiro. Finansējumu plānots nodrošināt no Labklājības ministrijas budžeta, kā arī līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, norādīts likumprojekta anotācijā.

Budžeta komisija lūgs Saeimu likumprojektam piešķirt steidzamību, kā arī bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā lemt par to pirmajā un otrajā – galīgajā – lasījumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.