Menu
 

Satiksmes ministrs: Lai gan tranzīta nozares īpatsvars Latvijas ekonomikā mazinās, tā arvien ir svarīga joma

  • Autors:  LETA
Foto – LETA Foto – LETA

Lai gan tranzīta nozares īpatsvars Latvijas ekonomikā mazinās, tā arvien ir uzskatāma par valstij svarīgu jomu, trešdien intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pauda satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Viņš atzīmēja, ka tranzīta nozare arvien nodrošina darbu daudziem tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju - gan pašā transporta nozarē, gan loģistikā, gan apkalpojošajā sfērā. Vienlaikus ministrs pauda viedokli, ka uzņēmējiem, kas strādā šajos kravu terminālos, ir jādomā un bija jau jādomā savlaicīgi par darba diversifikāciju.

Linkaits arī atzina, ka gada sākumā kravu pārvadājumu apmērs 2021.gadam tika prognozēts pagājušā gada līmenī, taču pēc notikumiem Baltkrievijā saistībā ar Īrijas aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnas piespiedu nosēdināšanu Minskā un pēc tam sekojošajām sankcijām pret Baltkrieviju, situācija mainījusies. "Prognozējam, ka kravu apmēri no Baltkrievijas varētu samazināties, un tas, protams, ietekmēs arī visu kopējo tranzīta kravu plūsmu cauri Latvijai," norādīja politiķis.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Latvijas ostās šogad pirmajos piecos mēnešos pārkrāva 17,51 miljonu tonnu kravu, kas ir par 9,9% mazāk nekā 2020.gada attiecīgajā periodā, savukārt dzelzceļa kravu pārvadājumu apmērs šogad pirmajos piecos mēnešos sarucis par 9,6% salīdzinājumā ar 2020.gada attiecīgo periodu un bija 9,066 miljoni tonnu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.