Menu
 

"Eurostat": Latvijā rūpniecības produkcijas apmēra kāpums maijā mazāks nekā ES un eirozonā vidēji

  • Autors:  LETA
"Eurostat": Latvijā rūpniecības produkcijas apmēra kāpums maijā mazāks nekā ES un eirozonā vidēji

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā šogad maijā salīdzinājumā ar 2020.gada piekto mēnesi palielinājusies par 10,1%, kas ir mazāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" trešdien publicētie dati par 26 ES dalībvalstīm.

Kāpums maijā gada griezumā reģistrēts visās ES dalībvalstīs, par kurām pieejama informācija, bet straujākais tas bijis Ungārijā (+40,3%), Slovākijā (+36,8%), Polijā (+30,2%), Rumānijā (+29,3%) un Īrijā (+27,8%). Lietuvā rūpniecības produkcijas izlaide pieaugusi par 25,4%, bet Igaunijā - par 15,9%.

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide maijā salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada pieauga par 21,2%, bet eirozonā - par 20,5%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - aprīli - rūpniecības produkcijas izlaide ES sarukusi par 0,9%, bet eirozonā - par 1%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide pieaugusi vien astoņās valstīs, straujākais kāpums bijis Lietuvā (+7,7%), Ungārijā (+3,4%) un Somijā (+2,2%), bet lielākais kritums reģistrēts Rumānijā (-8,5%), Grieķijā (-4,7%) un Īrijā (-4,6%). Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide samazinājusies par 2,3%, bet Igaunijā - par 1,6%.

Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Kipru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.