Menu
 

Starptautiskā lidosta ''Rīga'' šogad apkalpojusi par 17,5% vairāk pasažieru

  • Autors:  LETA
Starptautiskā lidosta ''Rīga'' šogad apkalpojusi par 17,5% vairāk pasažieru www.marupe.lv

Starptautiskā lidosta "Rīga" šā gada pirmajos septiņos mēnešos apkalpojusi 3,99 miljonus pasažieru jeb par 17,5% vairāk nekā gadu iepriekš, aģentūru LETA informēja lidostā.

No tiem gandrīz 30% ceļojuši transfērā, izmantojot Rīgas lidostu kā pārsēšanās punktu, lai dotos uz tālākiem galamērķiem citviet pasaulē. Populārākie galamērķi no lidostas "Rīga" 2018. gada septiņos mēnešos bija Londona, Maskava un Helsinki.

Šā gada jūlijā lidostā apkalpoti 739 403 pasažieri, kas ir par 14,4% vairāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn. Turklāt jūlijā pārsniegts vienā mēnesī apkalpoto pasažieru skaita rekords – pirmo reizi lidostas vēsturē vienā mēnesī apkalpoti vairāk nekā 700 000 pasažieru. Par gandrīz 31% audzis lidostā "Rīga" apkalpoto kravu apjoms, sasniedzot 16 300 tonnu, savukārt lidojumu skaits palielinājies par 14,3%, septiņos mēnešos apkalpojot 47 800 lidojumu.

Gada otrajā ceturksnī lidostā "Rīga" apkalpoto pasažieru skaits pieaudzis par 17,4% salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo periodu, ļaujot Rīgas lidostai ierindoties otrajā vietā Eiropas straujāk augošo lidostu pieciniekā lidostu grupā ar 5–10 miljoniem apkalpoto pasažieru. Vidēji Eiropas lidostās pasažieru skaits gada otrajā ceturksnī audzis par 6%.

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce norādīja, ka lidosta "Rīga" ir vienīgā no Baltijas valstu lidostām, kas 2018. gadā vairākkārtīgi atzīta par vienu no straujāk augošajām Eiropas lidostām. "Gada pirmo septiņu mēnešu rādītāji liecina, ka izaugsmi piedzīvojušas gandrīz visas lidostā "Rīga" strādājošās aviokompānijas – gan zemo cenu lidsabiedrības, kuru tirgus daļa veido 28% un kuru tiešo pasažieru skaits pieaudzis par 16%, gan pilna servisa aviokompānijas, gan čartera un biznesa pārvadātāji. Tomēr neapstrīdams tirgus līderis ir nacionālā aviokompānija "airBaltic", kuras pārvadāto pasažieru skaits audzis par 20% un tirgus daļa veido 54,3%," informēja Līce.

Otrs lielākais pasažieru pārvadātājs lidostā "Rīga" ir Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair", kura pirmajos septiņos mēnešos pārvadājusi 605 900 pasažieru jeb par 10,2% vairāk un kuras tirgus daļa veido 15,2%. Savukārt trešajā vietā ierindojusies Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība "WizzAir" ar 355 000 pārvadāto pasažieru jeb par 21,1% vairāk.

Starp Baltijas valstu lidostām Rīga saglabā līdera pozīciju, apkalpojot 44% no kopējā pasažieru skaita un 52% no kopējā pārvadātā kravu apjoma.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz gandrīz 80, bet 2018. gada vasaras sezonā – uz 100 galamērķiem, ko nodrošina 19 aviosabiedrības. 2017. gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā sešus miljonus pasažieru – 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.