Logo
Drukāt šo lapu

"Olainfarm" padomi turpmāk vadīs advokāts Pāvels Rebenoks; no valdes atcelts Macijevskis Apriņķis.lv

Pāvels Rebenoks. Pāvels Rebenoks. LETA

Otrdien zāļu ražotāja "Olainfarm" akcionāru sēdē pieņēma lēmumu atcelt iepriekšējo uzņēmuma padomi, bet padomes priekšsēdētāja amatā ievēlēja advokātu Pāvelu Rebenoku, aģentūru LETA informēja Valērija Maligina mantojuma aizgādne Irina Maligina.

Akcionāru sēdē pieņemts lēmums no padomes atsaukt tās priekšsēdētāju Ivaru Kalviņu, vietnieci Milanu Beļeviču un padomes locekli Ivaru Godmani. Viņu vietā par padomes priekšsēdētāju ievēlēts advokāts Pāvels Rebenoks, par vietnieci – Valērija Maligina mantojuma aizgādne Irina Maligina, par padomes locekļiem – Mārtiņš Krieķis, Daina Širlaka un Signe Baldere-Sildedze.

Krieķis aģentūrai LETA apstiprināja, ka šādas izmaiņas ir veiktas. Iepriekš Krieķis pārstāvēja Valērija Maligina atraitnes Elīnas Maliginas intereses. Jautāts, vai šādas izmaiņas padomē nerada interešu konfliktu, Krieķis norādīja, ka lieta, kurā viņš pārstāvējis Elīnas Maliginas intereses, ir izbeigta ar izlīgumu, attiecīgi tas vairs neradot interešu konfliktu. "Turklāt man ir Elīnas Maliginas pilnvarojums turpmāk pārstāvēt Irinas Maliginas intereses," sacīja Krieķis. Padomes locekļu kopējais mēneša atalgojums noteikts 70 000 eiro apmērā.

Tāpat veiktas izmaiņas valdē, no kuras atsaukts valdes loceklis Lauris Macijevskis. Viņa vietā ievēlēta "SEB bankas" Baltijas kontu un maksājumu operāciju vadītāja Inga Krūkle. Padome pauž pārliecību, ka sadarbību ar finanšu sektoru nepieciešams intensificēt, tāpēc Krūkles pieredze, strādājot bankā, ar kuru "Olainfarm" sadarbojās arī līdz šim, būs būtisks pienesums, īstenojot izvirzītos mērķus.

Krieķis aģentūrai LETA sacīja, ka Macijevska atsaukšana ir jaunās padomes lēmums, taču sīkākus komentārus par iemesliem nesniedza, norādot, ka vispirms par to tiek informēti visi akcionāri caur biržas "Nasdaq Riga" informācijas sistēmu.

"Jaunieceltā padome vienojusies, ka tās darbības prioritāte ir uzņēmuma ilgtspējīgas attīstītības nodrošināšana, paplašinot darbu jaunas produkcijas izstrādes segmentā, veicinot jaunu noieta tirgu apgūšanu un zāļu pieejamību gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Vienlaikus man kā akcionāru pārstāvei un tēva Valērija Maligina mantojuma aizgādnei svarīgs ir padomes uzstādījums turpināt kvalitatīvu un uz izaugsmi balstītu uzņēmuma darbību, nodrošināt tā attīstību un darīt visu iespējamo, lai tas joprojām būtu saistīts ar Maliginu vārdu," paziņojumā norāda Irina Maligina.

Akcionāru lēmums balstīts uz "Olainfarm" līdzšinējās darbības un rezultātu objektīvu izvērtējumu un faktos pamatotu prognozi par nākotnes izaicinājumiem ne vien farmācijas nozarē, bet visā tautsaimniecības sektorā kopumā.

Analizējot paveikto, kā arī padomes darba stilu un potenciālu, "Olainfarm" akcionāri secināja, ka līdzšinējais tās sastāvs nespēja nodrošināt stabilu uzņēmuma attīstību, vienlaikus izmantojot iespējas, ko piedāvā modernās tehnoloģijas, sadarbība ar finanšu iestādēm un starptautiskie kontakti. "Līdz ar to, manā ieskatā, nav iespējams arī sasniegt mērķus, ko par sev un uzņēmumam vitāli svarīgiem savulaik izvirzīja mans tēvs – "Olainfarm" kā lielākā un ietekmīgākā farmācijas biznesa kompānija reģionā," sacīja Maligina. Viņa arī norādīja, ka Rebenoks un Krieķis uzrunāti, jo augstu novērtē viņu darbu, panākot visām pusēm pieņemumu risinājumu viņas tēva mantojuma lietā.

Rebenoks pirms tam bijis Ministru prezidenta un finanšu ministra padomnieks, kā arī Ventspils brīvostas valdes loceklis, tagad vada advokātu biroju. Krieķis ir jurists, savukārt padomes locekle Širlaka vairāk nekā 25 gadus darbojusies finanšu vadības jomā, kā arī piedalījusies pārrobežu sadarbības projektu īstenošanā.

Tāpat akcionāru sapulcē nolemts atsaukt no amata "Olainfarm" Revīzijas komitejas locekļus Milanu Beļeviču, Ivaru Godmani un Viesturu Gurtlavu. Akcionāri revīzijas komitejā uz turpmāko divu gadu termiņu iecēla Gurtlavu, Irinu Maliginu un Dainu Širlaku. Akcionāri nolēma noteikt Revīzijas komitejas locekļu kopējo ikmēneša atalgojumu 12 000 eiro apmērā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Olainfarm" koncerna tīrā peļņa ir sasniegusi 5,78 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 1% attiecībā pret 2017. gada pirmo pusgadu, liecina uzņēmuma iesniegtie pusgada neauditētie darbības rezultāti biržai "Nasdaq Riga". Koncerna neto apgrozījums šī gada pirmajā pusgadā sasniedzis 61,8 miljonus eiro, kas ir par 1% mazāk nekā šajā periodā pērn.

"Olainfarm" lielākie noieta tirgi arī 2018. gada pirmajā pusgadā saglabājās nemainīgi, un tie bija – Krievija, Latvija, Baltkrievija un Ukraina. Uzņēmuma produkcija pirmajā pusgadā tika pārdota 50 valstīs.

Kā norāda koncerna pārstāvji, pirmajā pusgadā turpināja pieaugt koncerna realizācijas apjomi visos tā lielākajos noieta tirgos, izņemot Krieviju un Kazahstānu, kurās atzīmēts 5% kritums. Būtisks realizācijas apjomu pieaugums par 26% pusgadā tika sasniegts Baltkrievijā. Uzbekistānā pārdošana augusi par 38%, izaugsme atzīmēta arī Latvijā un Ukrainā. Kompānijas galvenie noieta tirgi pirmajā pusgadā saglabājās nemainīgi.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024