Menu
 

Darbu "Olainfarm" padomē atstājusi Signe Baldere-Sildedze

  • Autors:  LETA
Darbu "Olainfarm" padomē atstājusi Signe Baldere-Sildedze Foto no arhīva

Darbu zāļu ražotāja "Olainfarm" padomē atstājusi Signe Baldere-Sildedze, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas pārstāvji informē, ka ir saņemts Balderes-Sildedzes paziņojums par padomes locekļa amata atstāšanu no otrdienas, 11. septembra.

Vienlaikus "Olainfarm" pārstāvji norāda, ka padomes locekles atkāpšanās no amata neietekmē uzņēmuma padomes darbu – padome ir lemttiesīga un tajā turpina darbu Pāvels Rebenoks, Irina Maligina, Mārtiņš Krieķis un Daina Sirlaka.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 4. septembrī "Olainfarm" akcionāru sapulcē tika veiktas izmaiņas kompānijas padomē – atbilstoši akcionāru lēmumam darbu padomē vairs neturpināja Ivars Kalviņš, Milana Beļeviča un Ivars Godmanis, bet viņu vietā tika iecelts Rebenoks (padomes priekšsēdētāja amatā), Krieķis un Sirlaka. Darbu kompānijas padomē turpināja Maligina un Baldere-Sildedze.

Kalviņš vēlāk aģentūrai LETA atzina, ka Konkurences padome varētu izrādīt interesi par Krieķa esamību "Olainfarm" padomē, jo viņš atrodas tiešā interešu konfliktā. "Droši vien, ka Konkurences padome varētu par šo izrādīt interesi, jo Krieķa kungs ir zāļu ražotāja AS "Grindeks" līdzīpašnieka un padomes priekšsēdētāja Kirova Lipmana kungam piederoša uzņēmuma valdē. Tā informācija varētu plūst visādos veidos," atzina Kalviņš.

Tajā pašā laikā Lipmans aģentūrai LETA atkārtoti noliedza ieinteresētību līdzdalībā vai investīcijās "Olainfarm", jo uzņēmums nav viņa interešu lokā. "Pusgada laikā, kopš man iepriekšējo reizi saistībā ar nepamatotiem publiskiem pieņēmumiem nācās sniegt šādu paziņojumu, nekas nav mainījies. Mani nākotnes plāni ir saistīti ar "Grindeks", kas pašlaik strauji attīstās," paziņojumā uzsvēra Lipmans.

Tāpat Rebenoks un Krieķis noliedza iespējamu interešu konfliktu "Olainfarm" – abi juristi uzsvēra, ka mēģinājumus saistīt dažādas personas tikai tāpēc, ka tās izvēlējušās viena advokātu biroja pakalpojumus, var salīdzināt ar vēlmi saistīt jebkura cita vispāratzītu kvalitatīvu pakalpojumu sniedzēja klientus. "Nekonkrētu pieņēmumu formā izteiktajām norādēm par iespējamu interešu konflikta situāciju nav nekāda pamata. Advokātu birojs "Rebenoks un Vilders" un tā partneri stingri ievēro gan Latvijas Zvērinātu advokātu Ētikas kodeksu, gan Starptautiskās advokātu asociācijas Starptautisko advokātu ētikas kodeksu,'' norādīts juristu paziņojumā.

"Olainfarm" koncerna apgrozījums 2018. gada pirmajā pusgadā bija 61,844 miljoni eiro, kas ir par 1,4% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, bet koncerna peļņa palielinājās par 1,5%, sasniedzot 5,786 miljonus eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.