Logo
Drukāt šo lapu

"Getliņi EKO" grib aizņemties 10 miljonus eiro vecā atkritumu kalna rekultivēšanai un biomasas pārstrādes rūpnīcas izveidei (precizēta)

"Getliņi EKO" grib aizņemties 10 miljonus eiro vecā atkritumu kalna rekultivēšanai un biomasas pārstrādes rūpnīcas izveidei (precizēta) Foto: facebook.com – "Getliņi EKO"

Atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs "Getliņi EKO" grib aizņemties 10 miljonus eiro, lai rekultivētu veco atkritumu kalnu un vēlāk varētu izveidot biomasas pārstrādes rūpnīcu, aģentūrai LETA pastāstīja "Getliņi EKO" sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Vītola-Barānova.

Savukārt atklātā konkursā "Getliņi EKO" meklē pretendentu, kas aizdevumu sniegtu par 800 000 eiro procentu maksājumu, kas būtu jāmaksā, ja izmanto pilnu astoņu gadu aizdevuma laiku. Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija liecina, ka pretendentiem aizdevuma priekšlikumi jāiesniedz līdz šī gada 16. oktobrim.

Kā ziņots, atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs SIA "Getliņi EKO" šogad plāno sakārtot teritoriju, lai nākamgad, ja viss noritēs atbilstoši plānam, varētu sākt celt biomasas pārstrādes rūpnīcu.

"Getliņi EKO" valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns atgādināja, ka "Getliņi EKO" līdz 2020. gadam savā teritorijā plāno uzcelt biomasas pārstrādes rūpnīcu ar apmēram 100 000–130 000 tonnu bioloģiskā materiāla pārstrādes jaudu gadā. "Pašlaik norit teritorijas sakārtošanas un sagatavošanas darbi saistībā ar rūpnīcas celtniecību. Esam spiesti veco atkritumu kalnu rakt nost, pārstrādāt šos atkritumus un atbrīvot vietu," sacīja Stirāns, norādot, ka tas ir šā gada darbs.

Stirāns uzsvēra, ka, uzceļot bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes rūpnīcu Getliņos, izdosies atrisināt visas valsts problēmu attiecībā uz bioloģisko atkritumu pārstrādi un izpildīt Eiropas Savienības prasības šajā kontekstā. "Apjomi, ko mēs šeit plānojam, atrisina visas tās prasības, ko mums izvirza Eiropa," uzsvēra "Getliņi EKO" valdes priekšsēdētājs.

LETA jau ziņoja, ka "Getliņi EKO" apgrozījums pērn bija 17,247 miljoni eiro, kas ir par 21,5% vairāk nekā 2016. gadā, bet peļņa pieauga 1,7 reizes, sasniedzot 1,028 miljonus eiro.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, "Getliņi EKO" reģistrēts 1997. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5,995 miljoni eiro. Uzņēmums pieder Stopiņu novada domei (2,08%) un Rīgas domei (97,92%). "Getliņi EKO" nodarbojas ar Baltijas lielākā atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Stopiņu novadā un īsteno lielāko vides aizsardzības projektu Baltijas valstīs.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024