Menu
 

CSP: Novembrī mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājies par 3,7 %

  • Autors:  Apriņķis.lv
Mazumtirdzniecības apgrozījuma indeksi (2015=100). Grafika – CSP Mazumtirdzniecības apgrozījuma indeksi (2015=100). Grafika – CSP

2021.gada novembrī, salīdzinot ar 2020. gada novembri, mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 3,7 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 0,3 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 7,3 %, autodegvielas – samazinājās par 2,6 %.

Salīdzinot ar 2020. gada novembri, būtiskākais apgrozījuma kāpums bija mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 35,1 %), kā arī farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 6,2 %). Apgrozījuma kritums bija kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 15,5 %), metālizstrādājumu, instrumentu, būvmateriālu un santehnikas mazumtirdzniecībā (par 14,9 %) un apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 14,6 %).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 5,9 %.

Pēc CSP informācijas, šāgada novembrī, salīdzinot ar oktobri, pēc sezonāli koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums samazinājās par 3,6 %. Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājās par 1,4 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 5,3 %, autodegvielas mazumtirdzniecība samazinājās par 4,0 %.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, būtiskākais apgrozījuma pieaugums bija mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 11,2 %), mājsaimniecības elektroierīču mazumtirdzniecībā (par 4,8 %) un nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā pārdod nepārtikas preces (par 3,6 %). Vislielākais apgrozījuma kritums bija mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 20,9 %), apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 19,4 %) un farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 9,4 %).

2021.gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, samazinājās par 5,4 %, informēja CSP.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.