Menu
 

CSP: Novembrī rūpniecības produkcijas apjoms pieaudzis par 1,1 %

  • Autors:  Apriņķis.lv
Apstrādes rūpniecības produkcijas apjoma indekss (2015=100). Grafika – CSP Apstrādes rūpniecības produkcijas apjoma indekss (2015=100). Grafika – CSP

2021.gada novembrī, salīdzinot ar 2020. gada novembri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās pieaudzis par 1,1 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. To ietekmēja ražošanas apjoma kāpums apstrādes rūpniecībā – par 1,9 % un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 2,3 %, bet kritums bija elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 4,7 %.

Salīdzinot ar pagājušā gada atbilstošo mēnesi, ievērojams rūpniecības produkcijas apjoma pieaugums bija automobiļu, piekabju un puspiekabju ražošanā (par 33,7 %), ķīmisko produktu ražošanā (par 30 %), dzērienu ražošanā (par 24,1 %) un mēbeļu ražošanā (par 16,4 %). Ražošanas apjoma kāpumu uzrādīja arī divas no trim pēc īpatsvara lielākās nozares – pārtikas produktu ražošana un gatavo metālizstrādājumu ražošanas nozare, izņemot mašīnas un iekārtas (attiecīgi par 0,5 % un 13,8 %).

Savukārt lielākais ražošanas apjoma samazinājums bija koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošanā (par 10,2 %), elektrisko iekārtu ražošanā (par 6,5 %) un papīra un papīra izstrādājumu ražošanā (par 5,6 %).

Pagājušā gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 0,3 %, tai skaitā elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 3,2 % un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 2,5 %, bet kritums bija apstrādes rūpniecībā  – par 0,2 %.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.