Menu
 

Sākta ciemata "Dreilinga mājas" noslēdzošās kārtas būvniecība

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Nekustamā īpašuma projektu attīstītājs "Bonava Latvija" Ropažu novada Dreiliņos sācis vēl trīs daudzdzīvokļu ēku būvniecību dzīvojamo māju ciematā "Dreilinga mājas", kas ir projekta noslēdzošā kārtas pirmās ēkas, informēja "Bonava Latvija" pārstāvji.

Tādējādi tiek apgūta teritorijas ziemeļu daļa virzienā uz Biķernieku ielas apļa pusi. Tāpat sākti arī Mazās Robežu ielas izbūves darbi, ielai nākotnē nodrošinot piebraukšanu projekta jaunbūvējamām ēkām.

Kopumā, īstenojot ciemata "Dreilinga mājas" otro kārtu, mājokļu fondu paredzēts papildināt ar aptuveni 250 divu līdz četru istabu dzīvokļiem.

Dzīvojamo māju ciematā "Dreilinga mājas" pavisam kopā paredzētas 16 daudzdzīvokļu ēkas, rodot dzīvesvietu aptuveni 1500 iedzīvotājiem. Visa ciemata izbūvei paredzētais kopējais investīciju apjoms pārsniedz 50 miljonus eiro.

Pašlaik ciematā izbūvētas un nodotas ekspluatācijā deviņas no plānotajām 16 daudzdzīvokļu dzīvojamajām ēkām.

Projekta vienpadsmitā ēka, kas atradīsies Robežu ielā 17, būs ciemata pirmās kārtas noslēdzošā māja un tā sastāvēs no 50 trīs un četru istabu dzīvokļiem platībā no 63 līdz 93 kvadrātmetriem. 

Savukārt ar projekta divpadsmitās un trīspadsmitās ēkas būvniecību Mazajā Robežu ielā 4 un 5 aizsākta ciemata otrās kārtas attīstība. Abās projekta otrās kārtas ēkās kopā tiks izbūvēti 87 divu līdz četru istabu dzīvokļi platībā no 39 līdz 68 kvadrātmetriem. Atlikušo otrās kārtas ēku būvniecību plānots uzsākt šogad.

Pašlaik uzsākta dzīvokļu pārdošana ēkās Mazajā Robežu ielā 4 un Robežu ielā 17, savukārt ēkā Mazajā Robežu ielā 5 dzīvokļu pārdošana tiks uzsākta februārī.

"Bonava Latvija" pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša informē, ka šī gada laikā ciemats "Dreilinga mājas" tiks papildināts ar vēl 137 divu līdz četru istabu dzīvokļiem.

"Bonava Latvija" īsteno gan ekonomiskā, gan biznesa segmenta mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā. Kopumā būvniecības stadijā 2021.gadā bija 1000 dzīvokļi sešos projektos, no kuriem līdz gada nogalei bija plānots pabeigt 470 dzīvokļu būvniecību.

"Bonava Latvija" mātesuzņēmums "Bonava" ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Ziemeļeiropā. Pašlaik uzņēmumā strādā 2300 darbinieki, un tas ir pārstāvēts Vācijā, Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Sanktpēterburgā, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā, 2020.gadā sasniedzot apgrozījumu 17 miljardu Zviedrijas kronu (1,55 miljardu eiro) apmērā. "Bonava" akcijas tiek kotētas "Nasdaq" biržā Stokholmā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.