Logo
Drukāt šo lapu

Asociācija: Šīs vasaras sezona Latvijas lauku tūrisma mītnēs bijusi labāka nekā iepriekšējā

Asociācija: Šīs vasaras sezona Latvijas lauku tūrisma mītnēs bijusi labāka nekā iepriekšējā Foto: pixabay.com

Šīs vasaras sezona Latvijas lauku tūrisma mītnēs bijusi labāka nekā iepriekšējā gadā, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

"Neesam vēl tikušies ar saimniekiem, un gala rezultāti [par sezonu] būs apkopoti novembrī, kad plānota asociācijas noslēguma sapulce. Vasara, protams, ir bijusi ļoti laba, it sevišķi lauku tūrisma mītnēm, kas bija izvietotas pie jūras, – tās bija pārslogotas. Savukārt iekšzemē nemaz tik labi nav gājis, ņemot vērā, ka vasara bija gara un karsta. Latgalē gan esot ļoti labi gājis," sacīja Ziemele, norādot, ka kopumā Latvijas lauku tūrisma mītnēs vasaras sezona šogad ir bijusi labāka nekā iepriekšējā.

Pēc Ziemeles teiktā, pozitīvu pienesumu Latvijas lauku tūrisma mītnēm devuši arī XXVI Vispārējie latviešu Ddziesmu un XVI deju svētki, kā arī Latvijas valsts simtgadei veltītie pasākumi. "Tūristi jau, viesojoties Latvijā, nebrauc tikai uz pilsētām, bet dodas arī uz laukiem, un ļoti daudz ārzemju latviešu brauc ciemos. Tāpat cilvēkiem ir nedaudz labāk arī finansiālā ziņā, kā zināms, jo vairāk naudas ir, jo vairāk ceļo," teica Ziemele.

Viņa prognozēja, ka rudens sezona Latvijas lauku tūrisma mītnēm būs atkarīga no laikapstākļiem, tomēr uzņēmēju vidū pastāv optimisms, pateicoties salīdzinoši veiksmīgajai vasaras sezonai un vēl gaidāmajiem pasākumiem rudenī. Rudens sezona gan izteikti raksturīga ar to, ka tajā lauku tūrisma mītnes apmeklē gandrīz tikai iekšzemes tūristi. "Latvijas lauku tūrisma mītnēs vispār ir vairāk iekšzemes tūrisma, bet, tiklīdz sezona noslēdzas, tā atliek tikai vietējais tūrisms," viņa atzīmēja, norādot, ka līdz ar skolas gaitu atsākšanos Latvijas laukos aktīvā tūrisma sezona ir noslēgusies. Tikmēr pilsētā aktīvā tūrisma sezona vēl turpinās līdz pat septembra izskaņai.

Ziemele gan norādīja, ka nozarei pozitīvu pienesumu dod Eiropas Savienības fondu apguve, kas pasākumu apkalpotājiem ir liels atspaids, – Latvijas lauku tūrisma mītnēs notiek dažādi pasākumi un semināri.

Biedrības "Lauku ceļotājs" mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. "Lauku ceļotājs" pārstāv biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma. "Lauku ceļotāja" biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.

 
Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024