Menu
 

"Lat Eko Food" ražotnē Ādažos gatavo vairāk nekā 200 dažādu produktu

  • Autors:  LETA
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pārtikas ražotājs SIA "Lat Eko Food", kas pazīstams ar bērnu bioloģiskās pārtikas zīmolu "Rūdolfs", pērn strādāja ar 6,8 miljonu eiro apgrozījumu, informēja kompānijā.

Tādējādi, pēc aģentūras LETA aprēķiniem, pērn kompānijas apgrozījums pieaudzis par 30%.

Vaicāti par 2021.gada peļņas rādītājiem, uzņēmumā pauda, ka tie ir līdzīgi kā 2020.gadā, tomēr precīzus skaitļus neminēja.

Kompānijā informēja, ka "Lat Eko Food" pērn uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā 6,8 miljoni eiro jeb par gandrīz 30% vairāk nekā 2020.gadā. Līdz ar jaunu ražošanas līniju uzstādīšanu un jaunu produktu izstrādi tuvāko gadu laikā uzņēmums plāno dubultot ražošanas jaudu un atbilstoši būtiski kāpināt arī uzņēmuma apgrozījumu.

Patlaban uzņēmuma ražotnē Ādažos, kuras platība ir 3500 kvadrātmetri, tiek gatavoti vairāk nekā 200 dažādi produktu veidi.

Vietējā tirgū "Lat Eko Food" realizē aptuveni 30% saražotās produkcijas un aptuveni 70% tiek eksportēti. Uzņēmuma galvenie noieta tirgi pašlaik ir Skandināvijas valstis - Somija un Zviedrija -, kā arī Austrija, Krievija, Čehija, Lietuva, Kanāda, Singapūra, Japāna, Izraēla, Nīderlande un citas.

Tikmēr, lai samazinātu savu ekoloģiskās pēdas nospiedumu, uzņēmums patlaban iepērk tikai atjaunojamo jeb zaļo enerģiju. Tāpat visi procesi ražotnē notiek pēc bezatkritumu saimniecības principiem.

Šogad ražotnē plānots uzstādīt ūdens recirkulācijas sistēmu, kas ļaus būtiski samazināt ražotnē patērētā ūdens resursus.

Vienlaikus kompānijā norādīja, ka šogad "Lat Eko Food" piesaistījis 7,4 miljonus eiro no bankas "BlueOrange" uzņēmuma saistību refinansēšanai, saimnieciskās darbības vajadzībām un attīstības mērķiem

"Lat Eko Food" īpašniece un dibinātāja Egija Martinsone komentēja, ka "BlueOrange" piešķirtais finansējums būs atspēriena punkts uzņēmuma tālākajā attīstībā

Jau ziņots, ka "Lat Eko Food" 2020.gadā strādāja ar 5,231 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 35,2% vairāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus uzņēmuma peļņa bija 1,263 miljoni eiro, kas ir vairākkārtīgs pieaugums salīdzinot ar 2019.gadu.

"Lat Eko Food" reģistrēts 2010.gadā, un tā pamatkapitāls ir 14 217 eiro. Uzņēmuma kapitāldaļas tiešā un pastarpinātā veidā pieder Egijai Martinsonei.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.